Kampen mot kreft

Hva er kreft?

Kreft er et fellesbetegnelse på rundt 200 ulike former for sykdommer der det skjer en unormal cellevekst, det kan enten være en økt celledeling eller redusert celledød. Dette kan oppstå i alle kroppens organer og vev, og fører også til en kreftsvulst ved ukontrollert celledeling. En slik svulst kjennes eller sees ut som en kule, og kan forstyrre de normale kroppsfunksjonene i organet den angriper.

Kreft skyldes i større grader levemåten vår. Kroppen vår er en helhet og blir påvirket av alt rundt oss, som rusmisbruk, kosthold og aktivitet. I noen tilfeller kan kreft skyldes av arvelig sykdom, men forsking har vist at de fleste kreftformene stammer fra levemåten våre og negative vaner.

Det blir donert over hundre millioner kroner til kreftforeningen hver år for å gjøre forsking i å finne fremtidens kreftmedisiner. Dette er en sykdom som rammer svært mange globalt, og vår befolkning ønsker en stans på. Det er også mulig å skaffe seg et forbrukslån, helt gratis og uforpliktende for videre forskning og kommersialisering.

De mest vanlige kreftformene i Norge er prostatakreft og brystkreft. Prostatakreft er kreftform hos menn og går ut på blærehalskjertelen mens brystkreft går ut på forandringer som oppdages i brystene. Disse kreftformene er ikke like farlige som leukemi og lymfekreft, men er forsatt alvorlige og må behandles.