Hvordan ta vare på seg selv med kreft

Alle trenger å ta vare på seg selv og slappe av, særlig syke og folk som behandles for kreft. Å ha en sykdom gir en mye stress og bekymringer, uansett hvor alvorlig det er. Da er det ekstra viktig å passe på – så man behandler seg selv bra i andre aspekter enn kun de medisinske. Her er noen ting man kan prøve for å ha det bedre med seg selv, selv om man er syk.

Mosjon og badstue

Mosjon er viktig for alle levende vesen, men det er ikke like enkelt for alle. Det er viktig å bare gjøre det man er i stand til og vite at det er bra nok. Bare å komme seg litt ut og få frisk luft kan gjøre underverker. Er man i stand til å få opp pulsen litt, er det også toppers.

Er man ikke i stand til å bevege seg så mye så er badstue et godt alternativ. Det er flere helsemessige fordeler ved å sitte i badstu både for kreftpasienter og friske folk. Den varme lufta får hjertet til å slå raskere, og det forbedrer blodsirkulasjonen. Badstu kan også lindre smerte. Det er veldig avslappende og sies å være godt for huden i tillegg.

En annen ting som gjør godt for sjela er å være kreativ. Enten å male, drive med håndarbeid eller skrive noe. Det gir øker kreativiteten og gir mestringsfølelse, noe som kommer godt med hvis man ellers har en ganske traurig tilværelse.