Forskning

Det siste vi skal snakke om i denne artikkelen er forskningen som vi alle sammen heier på.

Det finnes mange mennesker og grupper som faktisk har satt seg som mål i livet å kurere kreft helt komplett. Dette er et veldig ambisiøst målt, men over de siste 40 årene så har vi fordoblet sjansene for å overleve. Mye av forskningen vi har kommet frem til har også gitt oss eksempler på hva vi kan gjøre som forebygger kreft. Ved å slutte å spise mat som er kreftfremkallende, eller for eksempel røyke sigaretter så reduserer vi sjansen for at vi gjennom livstiden vår utvikler kreft til å begynne med. Uansett så er oddsene for å overleve «kreft» som en samlet sannsynlighet for den generelle gruppen sykdommer vi betegner som «kreft», rundt 66 %.

Problemet med kreft er at det ikke er en eneste sykdom, og de fungere som vi har sagt tidligere på veldig mange forskjellige måter. Vi har allerede forklart dette, men på grunn av dette så kan det være veldig vanskelig å kurere kreft fordi de er forskjellige. Det er også derfor vi har fokusert på slike generelle, men også ødeleggende og farlige måter å kurere kreften på.

Det finnes mange forskjellige måter vi kan forske på kreft på, men noe som kan være veldig fruktbart for oss å utforske videre er ting som omhandler genetikken vår. Altså ved å forske på hvordan vi kan manipulere DNA-et vårt selv etter at fosteret har blitt født kan vi ende opp med å «redigere» bort denne mutasjonen som oppstår gjennom for eksempel å kombinere denne forskningen med nanoteknologi. Det er neppe dette som kommer til å bli den første solide «løsningen» på dette problemet, og det høres kanskje litt science fiction ut, men det er faktisk ikke helt usannsynlig. For å støtte forskningen kan vi vanlige folk bidra med donasjoner og kapital.