Livmorkreft

Det vi kaller for livmorkreft er også en veldig ondartet type kreft. Livmoren er et hult organ som ligger mellom endetarmen og blæren. Dersom man opplever altfor mye blødninger eller et stort utflod av rart puss-lignende væske så kan dette være et symptom på kreft. Det kan selvfølgelig være et symptom på andre ting også, men uansett så er det viktig å sjekke seg for dette også. Desto viktigere er det å gjøre dette dersom du er en kvinne over 40-45 år. Rundt denne tiden så øker sjansene betraktelig for å bli påvirket av denne typen kreft.

For å unngå denne typen kreft så kan du egentlig ikke gjøre noe annet enn å bare prøve å holde deg frisk. Du bør også unngå å innta østrogen som tilskudd over veldig lang tid, fordi det kan faktisk komme til å øke sannsynligheten for å få kreft. Det er viktig at du ikke har for høyt blodtrykk og generelt ikke prøver å stresse for mye. Dersom du aldri har vært gravid før så er det også en økt sjanse for å utvikle kreft i livmoren. Du kan også holde deg fysisk aktiv, frisk og sunn gjennom kostholdet, men utenom dette så er det ikke så mye vi kan gjøre for å forhindre kreft. Som vi vet av, per dags dato i vært fall. Det er også noe å vurdere å sjekke seg nøyere for livmorkreft dersom du har mange forskjellige endringer i menstruasjonssyklusen din.

Livmorkreft kan også være arvelig, så derfor er det viktig at du sjekker deg oftere dersom du er helt sikker på at kvinner i slekten din er utsatte for dette.

Dersom vi ikke er villige til å gå gjennom mange kurer med cellegift så kan vi også prøve oss på en behandling som inkluderer stråling. Vi skal se nærmere på dette etter

Dersom du tar p-piller som påvirker hormonene dine så kan dette faktisk være med på å redusere sannsynligheten for at du utvikler deg livmorkreft senere i livet. Det å bli gravid når du er eldre reduserer også sjansen for videre å få denne sykdommen. Det er også av en eller annen grunn påvist at dersom du ammer barnet ditt så reduserer du også sjansen for kreft.

Det finnes mange forskjellige variasjoner av disse sykdommene, men dette er generell informasjon for type-1 livmorkreft.