Lungekreft

La oss se litt nærmere på alle de forskjellige typer kreft som vi kategoriserer i dag. Vi begynner med lungekreft og går videre på andre typer etterpå.

Vi vet jo allerede hva kreft er, men la oss se litt på symptomene som lungekreft kan gi oss slik at vi vet faresignalene. De mest kjente symptomene på lungekreft kan være hoste og kortpustethet, men det er også veldig vanlige symptomer på mange andre ting også. Dersom man i tillegg kjenner på ting som for eksempel smerter i bryster og så videre så kan det være lurt å sjekke seg selv.

Det finnes mange måter å redusere sjansen for å få lungekreft på, men den viktigste er kanskje at man ikke røyker. I de fleste tilfeller så er det røyking som forårsaker kreft i lungene, men ikke alltid. Det er fortsatt fullt mulig å aldri ha røykt og fortsatt få lungekreft.

Dette er den tredje vanligste formen for kreft og det er derfor veldig viktig at vi prøver å være forsiktige. De fleste kreftcellene som oppstår fra dette kommer fra bronkiene. Bronkier er luftveier i lungene hvor luftrøret deler seg. Oppgaven til disse cellene er å varme opp og fukte all den luften som vi ånder inn. Når det oppstår svulster her så kan du kanskje derfor se for deg at med all bevegelsen som foregår i lungene med pustingen så oppstår det en større sannsynlighet for at noen av kreftcellene splittes opp fra svulsten. Siden lungene forsyner hele kroppen med oksygen som ledes av blodet er sjansen enda større for spredning.