Fem gaveideer til kreftsyke

Kreft er en sykdom som har tatt millioner av liv. Når noen man elsker blir diagnostisert med kreft, er det utrolig vanskelig for de nærmeste. Personen de elsker og bryr seg om må gjennom ulike prosedyrer og operasjoner for å fjerne kreften, og dette vil være spesielt tøft på kroppen og psyken for han eller hun. Noen kreftformer er også mer dødeligere enn andre, selv om milliarder av kroner har blitt investert for å finne løsninger og lidelsene dette medfører. Av og til er det derfor ikke mulig å kurere noen fra kreft, uansett hvor hardt legene jobber. For en kreftpasient er det naturlig å føle seg trist og håpløs for framtiden.

I denne artikkelen ønsker vi å se på gaveideer til kreftsyke. Alle har jo lyst til å gjøre han eller hun litt gladere, selv om det er en mørk situasjon. Tingen er at noen ganger er det bare vanskelig å vite hva man burde gi. Likevel—uansett hva som skjer, så vil kreftpasienten sannsynlig bli takknemlig at du fortsatt tenker på dem.

1. Blomster

Blomster er av de vanligste gavene man kan gi. Gaven kan symbolisere glede, kjærlighet, tilgivelse og passer til de fleste anledninger. Det eksisterer utallige arter av blomster, med sin egen farge, lukt, mening og fasong. Kanskje hender det at personen du ønsker å gi gave til har en favorittblomst eller farge. Hvis du vet en av disse tingene, kan du få kjøpt deg en tilpasset blomsterbukett hos din lokale blomsterbutikk.

2. Mobil

En kreftpasient vil ende opp med å måtte være liggende i flere uker på rad. Dette vil for de fleste være utrolig kjedelig. Når man har kreft ønsker man gjerne å tenke på andre ting enn selve sykdommen. Å gi noen en ny mobil slik at tiden går raskere kan være en fantastisk ide. På mobilen kan man blant annet lese e-bøker, spille mobilspill, skrive til venner og familie, og se på tv-serier, filmer og andre videoer. Husk bare å kjøpe en passende iPhone lader i samme slengen, fordi den trenger jo batteri!

3. Håndverk

Hvis kreftpasienten er eldre, har de ofte barn og barnebarn. Barna kan ta med ting de har laget hjemme eller på skolen som gave. Håndverket kan gi rommet til pasienten et mer personlig preg.

4. Kort og dikt

Kort er en enkel og billig måte å uttrykke følelsene sine på uten å være tilstede. For saken er jo at pasienten trenger litt ro til tider. Lag alle hvert sitt kort, eller få alle til skrive under et felles kort. Skriv om dine følelser, vær oppmuntrende, og fortell han eller hun hvor mye du elsker dem. Syntes du at kort er for uorginalt, kan du heller skrive eller finne et fint dikt som du kan lese opp.

5. Fotobok

Noen ganger er det bare fint å se tilbake på sitt tidligere liv. En fotobok er en følelsesladet og nostalgisk gave, som passer alle aldre.