Få inspirasjon fra sykehusklovnene

Sykehusklovnene er et velkjent tiltak på norske sykehus. De skal spre glede og gjøre dagen litt bedre for barn og voksne som er innlagt. Som en ideell organisasjon gjør de et viktig arbeid der sykepleiere og leger ikke strekker til.

Har man eller har hatt kreft så vet man godt hvordan det er å bli sengeliggende med en svært alvorlig sykdom. Forhåpentligvis var man en av dem som fikk besøk av sykehusklovnene slik at det ble en bedre dag. Det kan ha gitt deg inspirasjon til kul Halloweensminke til den første feiringen på lang tid.

Enkel sminke

Liker man godt det å kle seg ut i morsomme kostymer, så er Halloween sminke en ting som gjør leken mer ekte. Den kan bli til de mest fryktinngytende skapninger og setter en ekstra piff på feiringen. Det kan være kule tatoveringer man klistrer på. En slik fest vil være det aller fineste en som har overlevd kreft kan få være med på.

Fra ansiktsmaling til djevelhorn

Men Halloween sminke er ikke enkelt fordi det fins så mye å ta av. Det kommer helt an på hvilken skummel skurk man har lyst å være denne kvelden. Skal du forestille en skummel vampyr så må du ha huggtenner og svart sminke rundt øynene. En zombie har mye sår i ansiktet, og da kan man bruke teaterblod.

Sykehusklovnene bygger opp galgenhumoren

Vi tror at sykehusklovnene har en god effekt både på liten og stor. Man finner glede selv i de mørkeste stunder der smerte og håpløshet overskygger alt. Med ansiktsmaling i alle regnbuens farger kan man gi en liten takk til de snille klovnene. De som sørget for at du så lyset i tunnelen selv om alt var fortapt.

Vannbasert og ufarlig

Det er kanskje noe mange foreldre blir bekymret for, og det er nemlig barn som har hatt kreft. Halloween sminken er vannbasert og uten kjemikalier som kan skade huden. Det er for eksempel ikke plast i glitteret man kan sminke seg med. Som kreftpasient må man kanskje bruke medisiner resten av livet, men kan leve som normalt på alle måter ellers.

Kostymer for barn

Her er noen kule Halloween kostymer for barn:

  • Hekser med kosteskaft
  • Superman og He-man
  • Små kattepuser
  • Skumle troll
  • Robin Hood og Peter Pan
  • En dinosaur eller ildspyende drage
  • Zombie med egen glidelås
  • Sykehusklovn

Hva kunne du tenke deg å være på Halloween?

Gjør det til en fin kveld

Det skal jo være en koselig feiring for barn i alle aldre. Kle seg ut og leke ute selv på en mørk kveld er ikke dagligdags selv for barn i dag. Ring på for knask eller knep og syng en sang. Mange blir faktisk veldig glade for litt besøk nå i høstmørket, ensomme eldre som heller ikke har det så bra. Kanskje du kan gi dem noe å glede seg over. Så bruk litt tid på Halloween-sminken du også.