Utslitt etter behandling

Karianne Bakken har slitt med fatigue, som mange andre, etter endt kreftbehandling i 2011. Hun beskriver det hun opplever slik:

– Det er uvant å måtte føre energi-regnskap, det gjelder å hvile både før og etter aktiviteter for å ikke gå helt tom; fysisk som mentalt. Jeg har blitt veldig emosjonell, tårene står i øynene av ingenting, kortidsshukommelsen er aldri på min side og det kan være vanskelig å konsentrere seg. Jeg kan stå i butikken og lure på hvor jeg er, når jeg er ute og går tur er det på det verste som om noen går foran meg med en hånd i brystet mitt og bremser meg. Det blir tungt å trekke pusten etter jeg har pustet ut, og man føler seg blodsukker-tom; uten å være det. Det føles også rart å ikke få sove når man er så sliten og trøtt at dette er alt man ønsker å gjøre.

Hun har opprettet to lukkede Facebookgrupper om fatigue: «Fatigue etter kreftbehandling», som per nå har 610 medlemmer og «Fatigue etter avsluttet brystkreftbehandling» som har 138 medlemmer.

– To grupper hvor en kan finne god støtte i hverandre angående det å slite med fatiguesymptomer, sier Karianne til Kreftkamp. Og hun presiserer til slutt at gruppene kun er for folk som har gjennomgått kreftbehandling. En skal kunne senke skuldrene og vite at at en kan dele trygt. Journalister og andre bes om å respektere dette 🙂

Besøk gjerne gruppene hvis du føler de kan være noe for deg.

Karianne Bakken

Karianne var en av de første som skrev sin historie på Kreftkamp: «Min bråstopp i livet»

Bilde: Astrid Waller for KK – fra artikkel i KK desember 2014

Kommentarer

Legg igjen en kommentar