Prostata FB gruppe

Vi «prostata-gutta» kan nå ‘snakke sammen’ på en ekslusiv, LUKKET Facebook-for oss prostatagutta….«PROSTATA  kreft – erfaringer». FB-siden ble etablert i desember 2014 , og vi er allerede 31 eksklusive medlemmer!

Min helse-system-erfaring er kort; det meste hente i 2014. Jeg har to kjekke barn som hver på sin side er mine livreddere…!!! Min datter bestilte helsesjekk hos fastlegen, slik at jeg måtte bare møte opp!
Etter en ventetid på 120 dager fra fastlegens henvisning til konsultasjon hos urolog, tok min sønn styringen…Vi brøt opp i det offentlige, og ‘kjørte privat i kollektivfeltet’…
Urologen som fastlegen henvendte meg til driver privatpraksis – alene i Hokksund. Og i tillegg skulle urologen på ferie dagen etter MR-konsultasjonen. Prosessen hadde altså da allerede tatt 120 dager, og det var på tide å ta saken selv!
Sønnen min startet «et råkjør» via alle mulige instanser; Aleris / Volvat / og var klar for utlandet, men så traff han overlege Karol Axcrona ved Aker sykehus og han koblet til overlege Andreas Stensvold ved Radium/Ullevål…og da gikk alt greit…!
Ny MR, vevsprøver, analyse og inntaksregistrering på Radium’n ble utført på en uke…Altså den prosessen vi klarte å gjennomføre på syv dager, ville sannsynligvis tatt syv måneder administrert av det offentlige…bare for å ’tenke’ tid sammenlignbar med vår kontakt i helsevesenet.
Min prostata status var: høyeste score /aggressiv, og avansert type. Jeg fikk den siste strålebehandlingen av 37 stykker nå på nyttårsaften…Menneskene jeg har truffet i helsesystemet er altså både menneskelige og faglig dyktig, men jeg har en del observasjoner mot systemfeil…!
Mitt budskap er: Stå på – utfallet av en diagnose kan resultere i en langvarig, plagsom prosess dersom man selv ikke er proaktiv.
NB: håper mange prostata-gutter blir medlemmer på FB-siden. Klikk på linken eller send meg en e-post om du vil vite mer: alfred@maritimeoverview.com.
Alfred Sælid

Kommentarer

2 thoughts on “Prostata FB gruppe

Legg igjen en kommentar