Nesten frisk

Jeg er ei av de som ble innkalt igjen til ny mammografi. Trodde først det var en svulst i høyre bryst, men det var friskt. Takket være en assistentlege som var ekstra nøye og så en skygge på venstre ble det også tatt biopsi her. Beskjeden kom 14 dager etterpå: en 11 millimeter svulst som måtte opereres bort og stråling etterpå. Alt gikk veldig fort og det ble operasjon 14 dager senere.

Svulsten viste seg å være slik en hormontype. Jeg er mellom 55 og 60 år. Jeg spurte meg selv og legen, er det virkelig nødvendig med så mye behandling? Jeg fikk tilbud om alternativ behandling av en homeopat, men våget ikke. Ei venninne av meg var alvorlig syk etter spredning, som begynte i brystet.

Så begynte cellegiften og håret falt av. Jeg var ellers heldig og hadde få bivirkninger. Litt kvalme og sånn, men havresuppa og kamilleteen hjalp meg gjennom det. Strålingen gikk også bra.  Hver dag i tre uker. Det var utrolig bra i Stavanger. Fantastiske engler både på stråleenheten og Vardesenteret. Det var trening, turer og fine samtaler. Jeg trodde jeg kom til å bli veldig sliten, men jeg hadde energi til å gjøre ting ved siden av.

Etterhvert ble jeg innkalt til kreftlegen som rådet meg til å ta hormoner og halvårig zometa infusjon som behandling for å redusere risiko for tilbakefall i 5 år.

Etterhvert kom trettheten sigende og smerter i ledd og muskler. Noen dager var senga best i noen timer, men lysten til å leve videre overvinner også. Jeg sto på og trente i perioder( ikke intenst)m men det å være i gang, sammen med andre var bra.

I perioder har jeg gått lange turer på 1 – 2 timer, men da er senga der dagen etter.

Jeg er utrolig glad for at jeg lever, spent på hver halvårig kontroll med mammografi og blodprøver. Vi er heldige som bor i Norge. Jeg er glad i naturen, bor ved havet og har hund. Jeg fikk den i julegave av mannen og det redder meg. Jeg må stå opp, komme meg ut. Senga går ikke sin vei.

Jeg savner kostveiledning …men har nettopp fått spis for livet i posten. Mine kostvaner har i flere år inneholdt mye økologisk frukt og grønt, og jeg tenker det er rett.

Mine beste råd:
Lev livet og velg ut det du har mest lyst til å gjøre!
Prøv å finne noe som er positivt, selv om det ser svart ut
Det er lov til å være egoist, de rundt oss kan ofte ikke se på oss at vi føler oss dårlig og utenfor.
Stol på intuisjonen, når det gjelder hva du skal være med på .

Anonym kvinne, 59 år

Billedtekst fra kvinnen: Dette er er utsikten og stranda som gir meg så mange fine opplevelser og styrke.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar