Mitt svar på «kreftgåten»

Jeg har brystkreft stadie 3 med spredning til lungene. 8 svulster sitter i veggen så det er ikke annet å gjøre enn å pøse på med cellegift er beskjeden fra legene. Ja om de hadde sett svulstene ville det være tilbudet, men det gjør de ikke for øyeblikket! Så da er det ingen vits med cellegift. Nå har det gått 10 måneder uten cellegift – for en lykke!

Det går ikke lang tid mellom hver gang noen sender en artikkel til meg, Linda har du sett dette – ”Er kreftgåten løst?” Jeg leser ikke disse artiklene lengre. Fordi, jeg tror ikke det finnes noen kreftgåte. Det verste er at jeg tror mange vet om det, at det er ingen gåte som kan løses med medisin. Men penger og makt styrer denne verden, så vi lever i troen om at en dag så skal noen finne opp dette fantastiske middelet som skal fikse kreften for alle som har det.

Hva gjør vi mens vi venter?
Mange av oss får beskjed om at det ikke er noe å gjøre. Vi er «uhelbredelig syke». For et ord å bruke! Snakk om få dommen!

Vi lytter til skolemedisinen, for det har vi blitt lært opp til å gjøre. Men tenk om de tar feil? Tenk om det ikke finnes noen kreftgåte, tenk om dette handler om noe helt annet? Noe som er gratis, noe som ikke finnes i en pille, ja det hadde tatt knekken på ganske mange som livnærer seg på kreften – katastrofe…

Mitt svar
Kort fortalt så tror jeg det ligger i å skape et sunt miljø for kropp og sjel. Jeg tror dette kan reversere kreft. Stadig leser jeg positiv forskning om det jeg tror på. Samtidig så er vi mennesker unike, det som hjelper på en hjelper kanskje ikke på en annen, vi må finne vår vei. Jeg tror ikke det er gjort grundig nok forskning på å tenke helhetlig når det gjelder kreft. Vi kan ikke putte mennesker i bokser og si at alle er like, men det er vi ikke.

Jeg tror det kreves en helt annen ”forskning” for å se nærmere på dette. Ved hjelp av en felles oppvåkning og handling blant de som tror at vi kan gjøre noe selv, de som tror at det har noe å si hva vi putter i oss, hvordan vi lever – tenk om alle dem kunne samles om en felles forskning, først da tror jeg vi kan se noe interessant.

En personlig reise
Det siste året har vært en reise for meg, noe av det kan dere finne i boken jeg akkurat har gitt ut – Lek med Livet.

På mandag 27. oktober starter jeg med å spise kun Raw food. Dette blir og litt av en reise, en bratt læringsbakke, som jeg gjerne vil dele med dere. Fordi, noe av det mennesker henvender seg mest til meg om er spørsmål om hva spiser jeg og hvordan jeg lever. Så derfor inviterer jeg de som er interessert i kosthold og helhetlig helse til å bli med på min raw food reise.

Jeg er helt grønn på raw food (!) så dette blir spennende. Fra mandag og noen mandager fremover vil det komme innlegg fra meg her på Kreftkamp. Følg gjerne med, dette blir moro!

”Hvis jeg skulle ta feil så har jeg hvert fall hatt det jævlig artig på veien.”

Lucky Linda Persen

Kommentarer

22 thoughts on “Mitt svar på «kreftgåten»

 1. Tone Lise Tonning Wulff says:

  Fantastisk beslutning du har tatt! Det skal bli spennende å følge deg! Sender deg varme tanker og ønsker deg lykke til på reisen! Jeg har vært på Hippocrates i Florida og "lært" å spise Raw Food. Svulstene mine har blitt mindre, så jeg er overbevist om at maten er hovednøkkelen! Du må få i deg nok kosttilskudd i tillegg, pluss gjerne en grønn juice som start på dagen, blant annet, er noen av mine råd. Tvi tvi

 2. Tone Lise Tonning Wulff says:

  Fantastisk beslutning du har tatt! Det skal bli spennende å følge deg! Sender deg varme tanker og ønsker deg lykke til på reisen! Jeg har vært på Hippocrates i Florida og "lært" å spise Raw Food. Svulstene mine har blitt mindre, så jeg er overbevist om at maten er hovednøkkelen! Du må få i deg nok kosttilskudd i tillegg, pluss gjerne en grønn juice som start på dagen, blant annet, er noen av mine råd. Tvi tvi

 3. Grethe Kirkerud says:

  Så rett du har , det gjelder å gjøre det beste ut av alt og ikke minst det som e riktig for den enkelte 🙂 Vi har kun to sikre anker – Fødsel og død – Alt imellom er LIVET <3

 4. Wivi Engen says:

  Lykke til på den videre reisen Linda! Jeg tror ikke det er noe rett eller galt. Vi må prøve oss frem og det er helt klart at one size does not fit all. Gleder meg til å lese boken. Jeg leser og lærer og prøver litt her og litt der. Jobber med å bli bedre på å lytte til min intuisjon for det er lett å gå seg vill i all tilgjengelig informasjon, men jeg har stor tro på å ta ansvar for egen helse og jobbe seg fram til det som kjennes riktig for deg.

 5. Ester-Alise Auglend Bakken says:

  Ja, kanskje raw food er bra for noen, men dessverre er mye sprøytet med insektmiddel. Alle vet at røykere bør slutte å røyke osv. For min mor ble det ikke et alternativ fordi kreften var kommet for langt. Da min moster fikk samme diagnose som sin tvillingsøster, sluttet hun å røyke med det samme, men hun levde kortere etter kreftbeskjeden, enn min mor. Hvorfor? Fordi kroppen var vant til nikotin, og bråstopp gjorde at den fikk sjokk? Mor fikk faktisk høre at hun kunne fortsette med "lasten" fordi det roet henne… Jeg savner begge to så det gjør vondt i sjela mi. Vi kan ikke bestemme over kreften, men leve som best vi kan. Ønsker deg all mulig lykke, gode helse og, ikke minst, flaks!

 6. Lucky-Linda Persen says:

  Hei ester, trist å lese om dine som du har mistet. Kreft er komplisert ja, jeg har og hørt om andre som har fått beskjed om at de kan fortsette med lasten. Jeg skal dyrke egen mat etter hvert, og jeg mener ikke at jeg har fasiten, men vil bare dele min vei – kanskje kan den inspirere andre til å finne sin vei. Vi mennesker er forskjellige, så kanskje krever det forskjellige løsninger. Jeg tror kreft kan reverseres, men det er min personlige tro. Takk Ester, lykke til på din vei og i dette livet, gohilsen fra Linda 🙂

 7. Lucky-Linda Persen says:

  Hei ester, trist å lese om dine som du har mistet. Kreft er komplisert ja, jeg har og hørt om andre som har fått beskjed om at de kan fortsette med lasten. Jeg skal dyrke egen mat etter hvert, og jeg mener ikke at jeg har fasiten, men vil bare dele min vei – kanskje kan den inspirere andre til å finne sin vei. Vi mennesker er forskjellige, så kanskje krever det forskjellige løsninger. Jeg tror kreft kan reverseres, men det er min personlige tro. Takk Ester, lykke til på din vei og i dette livet, gohilsen fra Linda 🙂

Legg igjen en kommentar