Mine tilleggsvalg

Det startet for to år siden, med dårlig pust og noen merkelige vibrasjoner i brystet. Det var omtrent som å ha mobilen på vibrering i brystlommen. Kona jaget meg til fastlegen, som sendte meg til hjertekontroll. Der fant de ingenting. Så kom en tid med mye gjetning, pillekurer m.m.

Helt til en legevenn sa at nå måtte jeg kreve en CT. Noe jeg presset igjennom på en uke – grunnet en våken dame på Unilab. Der fikk jeg også beskjed om å gå rett til fastlegen, for å få henvisning til sykehus. Da jeg hadde en 10×10 cm stor svulst i lymfeknuten med feste i tynntarmen. Samt hevelse i lymfene ned mot buken, og en skygge på venstre nyre. Jeg fikk diagnosen «Storcellet non-hodgkins lymfom».

Jeg lærte fort at skulle det bli noen fremdrift så måtte jeg fotfølge leger og papirer.

Så i løpet av to uker før påske i fjor var det klart at jeg skulle starte cellegiftkur 3. påskedag. Jeg fikk da 6 behandlinger med 14 dagers mellomrom.

Siden jeg hadde hørt om chiafrø på jobben, hvor vi baker dette inn i brød, søkte jeg mer kunnskap om denne planten. Den har 30 ganger mer antioksidanter enn blåbær. 30 ganger mer omega 3 enn fisk og alle vitaminer, folat, sink m.m. Samtidig fikk jeg høre om isotonisk vann som ble opp daget av en fransk lege ca. 1889. Dette vannet har nesten samme egenskap som blod, og ble brukt som bloderstatning på slagmarken under første verdenskrig. Da behandlingen startet fikk jeg utdelt 4 pakker kvalmepiller og en diger flaske avføringsmidel. Jeg har ikke brukt noen av delene.

Jeg er overbevist om at fordi jeg valgte frøene og vannet har jeg klart meg uten det. Samtidig som jeg har hatt krefter til å gjennomføre de fleste målene for 2013. Jeg malte kafeen i VM huset hvor min datter skulle ha bryllup 8.juni. Jeg lage bryllupskaken og forberedte middagen med to kokkevenner. Jeg bygget lekestativ til barnebarna, redskapsbod i hagen og bygget på hytta 24 m2.

Etter 15 strålinger har jeg brukt tiden til å jobbe litt for min tidligere arbeidsgiver. Noe jeg har trappet opp etter nyttår. Siste kontroll hos legen – nr. 25 i rekken – viser at skyggen på nyren er borte. Svulsten er krympet til 3×3 cm. Sannsynlig nå bare arrvev og blodårer.

Pussig nok var det den siste legen som brydde seg med å sende en epikrise med full informasjon, uten at jeg ba om det. Jeg har samlet alle CT og blodprøver, da jeg fort oppdaget at de hadde en tendens til å bli hengende i systemet. Enkelte ganger var de ikke tilgjengelige når de trengtes.

Det eneste jeg er sikker på er at uten alle de flotte sykepleierne, og støtten fra alle som har ringt og kommet innom – kunnet det blitt tungt i perioder. I steden har jeg fått masse støtte og muntre tilrop. Noe som gjør det lettere å tro at nå er det over, og at fremtiden er å se fremover. I en alder av 68 år kan jeg nå håpe på minst 15 år til med barn og barnebarn.

Mine beste råd:
Snakk med familie og venner, ikke prøv å lat som ingenting. Det er viktig at familien får si og føle hva de mener. Snakk om kreften, og gjør den så normal som mulig. Ikke la familien presse deg til å skru av nøkkelen til fremdrift, det er ditt liv det står om.

Hvil når du føler for det. Men ikke la det ta overhånd.

Hvis du som meg tror  at chiafrø og isotonisk vann kan hjelpe så er det bare å prøve. Det styrker immunforsvaret og kroppens syrebalanse. Kreftceller liker ikke ph verdier mellom 7 og 9. Lag mest mulig mat fra grunnen.

Jan-Axel Strøm

Kommentarer

3 thoughts on “Mine tilleggsvalg

  1. Ingveig Kjersti Reindal says:

    Takk for ditt innlegg.
    Er nysgjerrig på hvor man får Tak i isotonisk vann, og i hvilke mengder drikker man det?
    Chiafrø, hva med dem? Må de bakes i brød eller kan man spise dem i annen mat feks? Hvor kjøpes disse?

  2. Vivi Mona Nyborg says:

    Hvis noe påvirker pH-balansen, i den grad det er mulig, har jo det en veldig klar bieffekt. Man dør. Det er vel kun i magesekken man kan påvirke littegrann –

Legg igjen en kommentar