Hvitløk irriterer kreftcellene

Noen typer mat kan hjelpe deg i kampen mot kreft: Her er ekspertenes råd:

De er alle enige om én ting: Det finnes ikke noe alternativ til kirurgi, cellegift og strålebehandling.

Men et sunt kosthold er viktig, både under behandlingen og for å forebygge kreftsykdom.

– Hvitløk irriterer kreftcellene
Den danske helseguruen Chris MacDonald saumfor all forskning om mat og kreft da faren fikk kreft i spiserøret. NRK Puls har vist dokumentaren om hvordan faren i tillegg til vanlig kreftbehandling, spiste mat som kreftcellene ikke liker.

MacDonalds viktigste råd er å ta kålen inn i kosten vår igjen, erstatte salat med spinat og spise bær – både friske og frosne.

– Hvitløk irriterer kreftcellene mest av nesten alt, sier MacDonald til NRK Puls.

– Og det mest interessante krydderet er gurkemeie, som er en veldig sterk antioksidant. Det er kilovis av beskyttelse i denne maten, avslutter han.

Kål og tomater
Ved Universitetet i Oslo kartlegger en gruppe forskere matvarer som kan redusere eller dempe kreftutvikling.

Bladgrønnsaker som hodekål, rødkål, spisskål, rosenkål, salat og persille, samt brokkoli og blomkål, er matvarer som har en spesielt beskyttende effekt.

Det samme gjelder gulrøtter, sterkt fargede grønne og gule grønnsaker, og sitrusfrukter.

– I tillegg vet vi at tomat beskytter mot prostatakreft, særlig når den er kokt. Hvitløk beskytter mot kreft i tykktarm og endetarm, ifølge professor i ernæringsvitenskap Rune Blomhoff.

– Kreft trives med sukker
Lege og homeopat Bernt Rognlien har jobbet mye med kreftpasienter som ønsker råd for å få en bedre livskvalitet og for å påvirke sykdomsutviklingen.

Han mener du kan gjøre mye selv for at kreftcellene ikke skal trives i kroppen din, og for å hjelpe immunforsvaret.

– Mye sukker og høyglykemiske karbohydrater bør unngås siden det skaper et miljø i kroppen som kreftcellene liker. Med riktig kosthold kan du styrke immunapparatet og gjøre det vanskeligere for kreftcellene å vokse, sier Rognlien til NRK Puls.

Kilde: Nrk livsstil 

Bilde: Hvitløk. Wikimedia Commons

Kommentarer

6 thoughts on “Hvitløk irriterer kreftcellene

 1. Ruth Fjørtoft says:

  Følger med stor interesse de opplysninger og råd dere kommer med, men lurer på en ting : har det ikke like stor effekt å spise naturlig hvitløk og gurkemeie da dette er vesentlig billigere enn i helsekostbutikker der er det jo kjempedyrt ?

 2. Eyrun Thune says:

  Jo, det er jo klart det beste! Men det er ikke alle som får det til i løpet av dagen og noen vil unngå hvitløk pga. lukt osv. Jeg er selv ikke så flink til å lage mat med gurkemeie, selv om krydderet står klart til å brukes… og jeg tar hvitløkstabletter hver dag selv om jeg lager mat med hvitløk et par ganger i uken.

 3. Tom Erik Odden says:

  det som er med og spise rå vitløk er at du må spise så fryktelig mange i forhold til hva som er i en tablett med vitløk,mener og ha lest at mann må spise 4 vitløk om dagen for og erstatte en tablett med vitløk.og jeg prøvde en gang og dele et fedd med vitløk og presset ut kraften og lot det drype på et sår på fingeren min som var litt betent og det gjorde jeg et par dager og da var såret alt grodd igjen og ikke betent mer.

 4. Turid Braathen says:

  Forskningsresultater viser jo at hvitløk "irriterer" kreftcellene" og forebygger kreft, samt at de minsker og minsker svulstene ved utviklet kreft. Naturlig hvitløk tror jeg er bedre enn hvitløk-tabletter. Ja, det lukter, men hvis "alle spiste noen fedd hver dag, ville jo ingen reagere på lukta. 🙂

Legg igjen en kommentar