Livet tok en ny vending

Våren 2010…Jeg fant frem sykkelen for sesongen. Å sykle til jobben var en flott mulighet jeg hadde. Dette året var det viktigere enn tidligere, for dette året SKULLE jeg gjennomføre Birken.

Laber form
Men på tross av langvarig trening på helsestudio, litt løping og et par sesonger med sykling tilbakelagt, synes jeg ikke formen var som den burde, men jeg tenkte at siden jeg trente så mye, så burde jeg også kunne klare å gjennomføre Birken. Og det var nettopp det som var målet mitt: Å gjennomføre! Jeg klarte det!

En uke etter Birken, reiste jeg til Jotunheimen med en venninnegjeng. Vi hadde en fantastisk tur over Besseggen på fredagen. Lørdag sto Knutshø for tur.

Hentet av helikopter på fjelltur
Etter kun kort tid kjente jeg at jeg var utrolig andpusten og følte meg tappet for energi. Jeg tvang meg selv videre, men ba etterhvert om at vi tok en kaffepause. Plutselig registrerte jeg at jeg var nummen på kinnet på høyre side, og konstaterte at denne nummenheten bredte seg nedover hele min høyre side av kroppen.

Luftambulansen kom. Etter noen dager på sykehus viste det seg at jeg hadde en blodprosent på grensen til blodoverføring og en stor svulst av typen «meningeom» i hodet. Jeg ble operert 18. januar 2011.

Livet tar en ny vending…
Fra å være aktiv på fritiden og som leder for en avdeling i ett av Norges største telekomselskap, til utmattelse og sykemelding.

Jeg er en typisk positiv person, med en klar livsoptimisme. Denne egenskapen kom veldig godt med i månedene og de to årene som fulgte. Jeg gikk turer nesten daglig og da var kamera alltid med. Etter hvert begynte jeg også å male litt igjen. Jeg hadde både fotografert og malt tidligere, men nå fikk kreativiteten i meg blomstre fritt – dette skulle bli min terapi!

I min sykemeldingsperiode gjennomførte jeg faktisk 2 utstillinger med både foto og malerier, og bildene mine solgte! Noe som igjen ga meg enda mer livsmot og styrke.

Etter to år med hel og delvis sykmelding var jeg 100% tilbake i arbeid i midten av oktober 2012.

Nok en gang endrer livet seg…
Det hender man stopper opp her i livet – stopper opp og tenker litt, eller stopper opp fordi det er så vakkert utenfor bilvinduet akkurat der og da! Som når dette bildet ble tatt; bråstopp inn i en busslomme på vei til fjellet.

Jeg måtte også stoppet opp i livet mitt for å tenke litt; tenke litt på det som kommer, og ikke minst på det som har vært. Det er klart det går mange tanker til de siste to årene.

I denne tankeprosessen bestemte jeg meg i desember 2012, for å avslutte det trygge, gode og godt betalte, i bytte mot det usikre, utrygge og sikkert ikke veldig godt betalte. På tross av at jeg er alene med to barn, bestemte jeg meg for å ta sjansen.

Startet egen bedrift
Jeg hadde min aller siste arbeidsdag i Telenor 21.12 2012. Jeg valgte å følge hjertet mitt og satse alt på «Mitt kreative gen»; Min egen bedrift hvor jeg skal livnære meg som fotograf og kunstner.

Nå skriver vi mars 2013, og to måneder er tilbakelagt i egen bedrift. Jeg er kjempefornøyd med min nye tilværelse og gleder meg til hver dag. I tiden som kommer er jeg forberedt på beinhard jobbing og nattevåk – men lengst inne i magen kjenner jeg uansett at dette valget er riktig for meg!

Beate Willumsen

fotografbeatewillumsen

Kommentarer

12 thoughts on “Livet tok en ny vending

  1. Netta Nyman says:

    Les denne sterke historien! Jeg er heldig å har blitt kjent med denne vakre kvinnen som er et herlig menneske, god kunstner og fantastisk fotograf. Heia Beate <3

Legg igjen en kommentar