Kunsten å leve med kreft

I forbindelse med årets Rosa-sløyfe-aksjon reiser jeg rundt og holder forestillinger om livsglede og kreft på 22 steder. Jeg sitter her på bussen på vei til Bergen og ny forestilling med ”Jeg feirer livet! Kunsten å leve med kreft”. Det er så mange inntrykk og tanker som skal bearbeides.

Jeg har vært gjennom uttallige runder med frykt den siste tiden, for kreft angår så mange, hvem er jeg som stiller meg på scenen og mener noe om dette? Heldigvis har jeg hatt en fantastisk regissør i Lill Janne Legård, som hele tiden har minnet meg på at dette er min historie.

Jeg føler for å rope ut:”Ta ansvar selv for ditt eget liv – ikke vær så hard mot deg selv!” To motstridende utsagn, eller kanskje kan de henge sammen? To år med brystkreft, og det er en reise, jeg føler meg ofte som et forskningsobjekt. Når ikke legene kan gi meg det jeg trenger, så har jeg følt for å ta ansvar selv, så mye jeg kan. Det har vært mye lærdom, hva er riktig og hva er feil, hvordan kan vi vite?

Hvis jeg ler og nyter livet hver dag, kan kroppen heale seg selv? Hvis jeg spiser det rette, hjelper det? Jeg gikk på med friskt mot og med rawfood som hjelp, det holdt ikke så lenge. Jeg klarte det ikke. Hvor svak var jeg som ikke fikk det til? Jeg valgte å legge det bort og heller tenke at – det kommer sikkert når det skal, hvis det skal. For det er mange veier å gå tror jeg. Kanskje blir det rawfood når jeg får overskudd til å lære mer og finne ut om dette, kanskje ikke.

Å være for hard mot seg selv tror jeg ikke er bra. Hva gjør det med energien og kroppen din om du hele tiden skal ha dårlig samvittighet? Fordi du ikke lever på rett måte, hvem bestemmer hva som er rett? Fins det en mirakelkur? Jeg tror ikke det. Jeg får noen ganger e-post av typen: ”Er det sant at du er blitt helbredet med chaga-te?” Nei! Jeg gjør en del ting som jeg tror virker for min kropp, hvilke av disse tingene som eventuelt har effekt vet jeg ikke.

Jeg tror det har med helheten å gjøre. Jeg lever et fantastisk flott liv og gjør mange ting som jeg tror bidrar til å holde kreften borte – slik som mental trening, fysisk trening, fokus på kosthold, meditasjon, yoga, en jobb jeg digger, bidrar på min måte å hjelpe andre, har livsgnist, kjemper ikke, men sender kjærlighet til kreften! Det som er sykt trenger kjærlighet. Klissete sagt kanskje, men det gir balanse i livet, noen ganger blir vi sinte og leie – og det er lov – alt er lov. Det er ditt liv.

Vi trenger å ta et ansvar mener jeg, men følg magefølelsen din, og ikke vær så hard mot deg selv.

Det er en kunst å være seg selv. Stå i det, vær trygg på det du gjør, det er ditt valg hvordan du lever og hva du gjør. Men ikke bruk tiden på dårlig samvittighet, er det noe som gnager – ta heller tak, gjør en endring, få en ny start. Det er tøft i begynnelsen med endringer og nye vaner, men det blir bedre. Det viktige er at du gjør det som er rett for deg.

PS. Jeg er på turné hele oktober – sjekk ut listen her, kanskje vi sees 🙂

www.jegfeirerlivet.no

Eller følg med på Facebook

Alt godt, Lucky Linda

www.luckylinda.no

Les Lucky Lindas andre innlegg på Kreftkamp:

2015

Kreftfri og lykkelig

2014

Galgenhumor og kreft

Om frykt

Et halvt år uten cellegift

Fra 8 svulster til kreftfri

Mitt svar på «kreftgåten»

Grønn på raw food

Kommentarer

Legg igjen en kommentar