Kreft vs sukker

Min mann oppdaget en klump på halsen i april 2012 og fikk kreftdiagnosen i mai 2012. Han var da bare 54 år, og verden ble snudd på hodet. Nå i september 2014 har han vært kreftfri i 2 år:-) Vi hadde allerede så smått begynt på LCHF (lavkarbo) da han fikk diagnosen, men visste ikke da at dette faktisk skulle vise seg å være livreddende for han.

Da legene skulle ta PET scan, fikk vi vite at de tilførte kroppen SUKKER, for at kreftcellene skulle bli ekstra aktive!!! SUKKER må da være mat for kreftceller, og siden VI spiste LCHF, så får vi ikke i oss sukker!! Da resultatet kom fra PET scan, så var det ikke spor av opphavet til spredningen. Kroppen hadde selv tatt seg av MorKreften og drept den :-).

Min mann fikk 35 strålinger (6 1/2 uke) for å være på den sikre siden, men pr. da og til nå, så har kroppen selv funnet ut av problemet. Uten sukker får ikke kreften mat og den blir svekket, og i beste fall så dør den.

Vår mat
Vi lager all mat selv, og bruker kun Stevia og Tagattese i matlagingen. Kun ferske råvarer og vi spiser bare den gode maten: Ost med høyest mulig fettverdi, ekte rømme, kremfløte i kaffe, svinekotteletter med skikkelig fettrand, ekte smør og coccosaolje til å fete opp mat, dressing, supper osv. Masse nøtter, frø og ekte baconchrisp til kos. 85-90 % kakaosjokolade u/sukker litt sent på kvelden og innsovingstablettene kan droppes 🙂

Jeg kikket innom Dr. Hexebergklinikken på nett og der fant jeg veldig mange gode tips og råd for en god hverdag, og LCHF oppskrifter. LCHF oppskrifter finner du 1000 vis av på nettet, og der er også veldig mange gode og seriøse grupper en kan delta i.

Jeg nevner ingen her, men ønsker du støtte, i en ellers veldig tung hverdag, så finnes det de som opplever det samme som deg, og hva er da bedre enn å diskutere litt over gode matoppskrifter som i tillegg er veldig sunt for både deg og dine kjære.

Det er blitt skrevet masse om LCHF, og jeg leser veldig lite av det som blir diskutert. Jeg har mine egne erfaringer med LCHF. Har selv søkt opp og lest meg til det meste jeg vet i dag, undersøkelser, studier, oppskrifter, osv, og kan sverge til sukker og -stivelsesfritt kosthold.

Kikk litt på hva denne bloggeren skriver om kreft og sukker på bloggen Mat for sjelen.

Legene støtter oss
Legene på Haukeland sykehus i Bergen var veldig fornøyd med utviklingen, så når vi nevnte at vi spiste LCHF mat, så var det tommelen opp fra dem. Selvsagt så kunne de ikke gå ut med det i full offentlighet, men som Lege-Pasient, så var de veldig fornøyde med at min mann spiste LCHF mat.

Dette styrket da også vår overbevisning om at vi var på rett vei og spiste rett mat for å bekjempe denne utrolig stygge sykdommen KREFT. Det som ogå ble kommentert av helsepersonellet var hvor relativt lite kjøttsår det ble etter så mange strålebehandlinger, og hvor fint og raskt sårdannelsen etter strålingen leget seg.

Latterliggjort av andre
Når vi i ettertid har delt og snakket om dette, er det av og til blitt litt latterliggjort blandt både venner og fastlege, men jeg lurer nå på hva de vil gjøre hvis de får denne forferdelige nyheten om at de selv eller en av sine kjære har blitt rammet av kreft. Jeg stiller iallefall opp og roper så høyt jeg kan: LCHF. Prøv iallefall, det er ikke LCHF som dreper deg, heller det motsatte, at du ikke våger å prøve.

Les hvor du vil, det du kommer over, og i alle oppslagsverk om Kreft vs Sukker. Hvordan du enn snur og vender på det, så er SUKKER MAT FOR KREFT!!!

Jeg har en solskinnshistorie å fortelle, og nyter hver dag med min mann. Aldri mer skal sukker inn i kroppen. Jeg nekter å mate kroppen med noe som potensielt kan drepe meg og mine kjære. Så, ja, mine barn får heller ikke sukker. Forhåpentlig kan min historie være med på å gi deg og dine kjære mange, mange flotte år sammen. Ønsker dere masse lykke til og nyt maten UTEN sukker.

Mine beste råd:
LCHF er ikke en kur, men en endring av livsstil. Det hjelper kroppen til å forsvare seg mot angrep, og gir deg et bedre liv. At du mister overflødige kilo er bare en bi-effekt, men skader ikke det heller 🙂

IKKE spis sukker. Prøv alt du kan for å hindre sukkerinntak!!! Drikk masse vann !! Lag din egen mat av friske råvarer, da kontrollerer du selv hva som blir puttet oppi maten.

Mvh en sukkerfri, glad kone med kreftfri mann 🙂

Evie Sørensen

Noen flere interessante nettsider:

http://www.kostdoktorn.se/

http://humansarefree.com/2013/08/eating-raw-garlic-twice-week-reduces.html

Kommentarer

62 thoughts on “Kreft vs sukker

  1. Monica Rosnes Westerberg says:

    Jeg hadde også kreft som ble oppdaget på samme måte som din mann oppdaget sin. Dette var for 2 år siden også. Veldig positivt å lese om deres nye livsstil uten sukker 🙂 Lykke til videre 🙂

  2. Monica Rosnes Westerberg says:

    Jeg hadde også kreft som ble oppdaget på samme måte som din mann oppdaget sin. Dette var for 2 år siden også. Veldig positivt å lese om deres nye livsstil uten sukker 🙂 Lykke til videre 🙂

  3. Ole Petter Holthe-Berg says:

    Hei. FInt innlegg. Jeg ble rammet av blodkreft 28. Mars 2014. Jeg har også vært på en lavkarbodiett i forkant. Hva denne utgjorde iht min sykdom aner jeg ikke, men det er spennende lesning det her. Kanskje blir det lavkarbo på meg når jeg er ferdigbehandlet også, hvis det har seg slik at det reduserer risikoen. 🙂

  4. Ole Petter Holthe-Berg says:

    Hei. FInt innlegg. Jeg ble rammet av blodkreft 28. Mars 2014. Jeg har også vært på en lavkarbodiett i forkant. Hva denne utgjorde iht min sykdom aner jeg ikke, men det er spennende lesning det her. Kanskje blir det lavkarbo på meg når jeg er ferdigbehandlet også, hvis det har seg slik at det reduserer risikoen. 🙂

  5. Evie Sørensen says:

    Nå vet ikke jeg hvilket sykehus du benytter, men spør om de har lavkarbo mat på kjøkkenet. Det er faktisk flere sykehus som har lavkarbo diett på menyen. Evt så kan du be om å få mer grønnsaker i stedet for poteter, og heller litt flere osteskiver og tinesmør i stedet for brødskiver til frokost 🙂 På Haukeland sykehus i Bergen så forsyner du deg selv, så da kunne min mann selv velge bort karbohydrater i kosten 🙂 Prøv å spør, kanskje det lar seg gjøre 🙂 Tvi tvi <3

  6. Evie Sørensen says:

    Nå vet ikke jeg hvilket sykehus du benytter, men spør om de har lavkarbo mat på kjøkkenet. Det er faktisk flere sykehus som har lavkarbo diett på menyen. Evt så kan du be om å få mer grønnsaker i stedet for poteter, og heller litt flere osteskiver og tinesmør i stedet for brødskiver til frokost 🙂 På Haukeland sykehus i Bergen så forsyner du deg selv, så da kunne min mann selv velge bort karbohydrater i kosten 🙂 Prøv å spør, kanskje det lar seg gjøre 🙂 Tvi tvi <3

  7. Marita Helen Augustinussen says:

    Kjempeflott at mannen din ble frisk! Og jeg er kjempeenig med deg at det er viktig med et sunt kosthold. Nå deler jeg ikke din oppfatning om at det var kostholdet som gjorde din mann frisk, men jeg deler din oppfatning om at et sunt kosthold med mye mindre sukker enn en gjennomsnittlig nordmann spiser er bra for helsa (men ikke nødvendigvis lavkarbo). Når det gjelder PET scan så er det riktig at man bruker sukker (ofte druesukker), Dette sukkeret er bundet til en "tracer", et radioaktivt stoff som kan spores. Sukker er lettforbrukelig energi av alle celler. Kreftceller er særlig metabolsk aktive, det vil si at de forbruker mye energi. mye mer enn andre celler. De vil derfor ta til seg mye mere radioaktivt sukker enn andre celler, og disse stedene vil da "lyse" opp når man ser på PET CT bildene. Du skriver at sukkeret gjør kreftcellene ekstra aktive. Det er nok ikke sånn at de blir ekstra aktive, men de tar opp mer sukker enn andre celler gjør. Man utnytter en "egenskap" ved kreftcellene for å fremstille dem billedmessig. Det blir ikke riktig å konkludere med at "sukker er derfor mat for kreftceller og lar man vær å spise sukker vil man kunne bli frisk". Det vil alltid finnes sukker i blodet fordi blant annet hjernen er et organ som stort sett kun forbruker sukker for å holde seg igang (derav navnet blodsukker for glukoseverdien i blodet). Jeg skal ikke ta ifra deg gleden din over at mannen din er blitt frisk og at dere føler at dere har deltatt i at han er blitt frisk. Som sagt er jeg enig i at et sunt kosthold (men ikke nødvendigvis lavkarbo) er viktig når man skal bekjempe kreft og her har dere sikkert gjort mye rett. Men det er ikke riktig konkludert at sukkerfri diett gjorde han frisk. Grunnen til at jeg påpeker dette er at mange mennesker leser dette og kan trekke feilaktige slutninger rundt hva som faktisk gjør dem friske og kanskje velger bort livsviktig behandling.

  8. Roger Sten Snarli says:

    Takk for interessant informasjon Marita. Jeg forstår av det du skriver at du kjenner temaet godt. Det er bra at dette kommer frem. Det er ellers lett for fortvilede mennesker å kaste seg på nye teorier. Min kone døde av kreft i bukspyttkjertelen for 5 år siden. Det var ikke måte på hvor mange velmenende råd vi fikk, – også fra sjarlataner som tilbød vidundermedisiner til flere tusen kroner. Noen religiøse fanatikere mente også at de hadde løsningen. Verden vil bedras.

  9. Mariann Hermani says:

    Hadde en kollega i Danmark som fikk en stor svulst i magen ( ikke kreft) Hun gikk til en naturmedisiner som satte henne på en diett totalt uten sukker. Det tok 3 mnd og så var hele svulsten borte. Fatter ikke at ikke sukker er forbudt enda… Hvilke positive ting gir sukker?

  10. Mariann Hermani says:

    Hadde en kollega i Danmark som fikk en stor svulst i magen ( ikke kreft) Hun gikk til en naturmedisiner som satte henne på en diett totalt uten sukker. Det tok 3 mnd og så var hele svulsten borte. Fatter ikke at ikke sukker er forbudt enda… Hvilke positive ting gir sukker?

  11. Morten Skrivervik Thun says:

    Sukker er jo en ting, men hva med alt fettet man har i seg med lavkarbo. Tror ikke blodårene i lengden roper hurra for det……så tetter de seg slik at man stryker med av den grunn. Er ikke dette litt individuelt fra kropp til kropp ? Uansett…..veldig bra at det virket for din mann.

  12. Kåre Gabrielsen says:

    Har oppfattet i diverse litteratur at fett i mat ikke "fester" seg på ugunstige plasser når der ikke er sukker tilstede! Altså tetter ikke blodårene seg når man samtidig ike spiser sukker. Fettet trenger hjelp av sukkeret til å gjøre ugang. Om dette er vitenskapelig bevist vet jeg ikke.

  13. Deniz Strengehagen Gungør says:

    Dette med fett og hjerte-kar er en av mytene som er på vei til å bli oppklart. Det har faktisk motsatt effekt, og det er gjerne det mettede fettet, som tidligere var ansett som verstingen, som er det mest helsebringene. Altså ikke nøytralt, men bidrar positivt til blodårehelse. Hjerte- og karsykdom har stort sett gått hånd i hånd med økningen i inntaket av sukker historisk sett. Mye tilgjengelig på nettet. http://authoritynutrition.com/ drives av en medisinstudent, Kris Gunnars, som ser ut til å ha fått med seg det meste.

  14. Evie Sørensen says:

    Ja, Frank, for diabetikere er LCHF perfekt. Min onkel lever på middelhavsmat og LCHF og har helt sluttet å ta medisiner for Diabetis. Legen hans er veldig fornøyd 🙂 Vær snill å kikk innom kostdoktoren. Der finner du masse tips for diabetikere 🙂

  15. Evie Sørensen says:

    Ja, Frank, for diabetikere er LCHF perfekt. Min onkel lever på middelhavsmat og LCHF og har helt sluttet å ta medisiner for Diabetis. Legen hans er veldig fornøyd 🙂 Vær snill å kikk innom kostdoktoren. Der finner du masse tips for diabetikere 🙂

  16. Wendy Korrell says:

    Jeg har også lagt om kosten og spiser sunnere og hjemmelaget mat. Gikk på lavkarbo(mye fett i maten) før jeg fikk kreft,og gikk selvfølgelig ned i vekt…..
    Leste på den tiden,det var mye om lavkarbodiett i avisene,at det faktisk kunne gi kreft,med så mye fett i maten,og da tykktarmkreft. Så det ble ikke anbefalt en sånn diett hvis en har kreft,ihvertfall….Jeg hadde ikke turt det nå……

  17. Øystein Bekkevold says:

    Hva med denne hypotesen: Det er sukker -ikke fett som gjør at det legger seg kolesterol på innsiden av blodårene. Blodårene blir skadet/hardt belastet ved stadig blodsukkerstigning. (Sukker er en gift som kroppen forsøker å bli kvitt raskest mulig) Når kroppen da reparerer blodårene bruker den kolesterol.

  18. Evie Sørensen says:

    Hei Liz. Bruk naturlig sukker som ikke er bearbeidet. Stevia har blitt brukt i Asiatiske land så lenge det har vært folk der, og som vi vet så lever de lenge og uten våre vestlige sykdommer. Du trenger en liten stund for å justere Stevia i matlagingen, for det er veeeeldig mye søkere enn sukker. Til baking bruker jeg Tagatose ( pga, mengde + Tagatose karamelliserer seg også)

  19. Kristine Davin Vik says:

    Jeg er ikke i tvil om at sukker er skadelig for kroppen, det finnes studier som viser at immunforsvaret jobber dårligere i x antall timer etter sukkerinntak. Når det er sagt, mener jeg heller ikke lavkarbo er løsningen, og synes det blir feil å si at man må leve på fett for å kutte ut sukker.

  20. Liz Casanovas says:

    Takk for svar, lurte siden min mann e diabetiker. Men, har "prøvd" å lage f.eks ostekremmen te kaka Tiramisu og den blei et missTykknet ikke, så den bare fløyt utover….har du noe råd mot d? Lett å gå over te vanlig usunt sukker der man ser d "funke" bedre te ting

  21. Evie Sørensen says:

    Bruk Tagatose. Min mor har nå lagt om til LCHF, og hun er en mester i baking. Hun bruket Tagatose, og blander gjerne med litt Stevia. Mål deg frem til den beste smaken, du trenger litt tålmodighet, og prøv å feil metoden, med du får et flott resultat til slutt. Ikke vær redd å spør på helsekosten heller, de kan gi deg gode råd om baking og hvilke sukkerarter som passer best sammen for best resultat og mengde 🙂 Masse lykke til med bakingen 🙂 Går du over til et LCHF kosthold, så vil du også se gode resultater på målingene til mannen din 🙂 Verdt å prøve 🙂 Har Diabetis i familien, og flere har helt sluttet med medisin 🙂

  22. Mat er min medisin says:

    Man får nesten all næring fra fett eller sukker. (Protein og alkohol er ikke like egnet). Om du kutter ut sukker må det erstattes med fett. Det er ikke dermed sagt at fettet umiddelbart må komme fra eksterne kilder. Har man for mye fett på kroppen kan man leve på dette lenge. Men etterhvert som fettprosenten din reduseres bør du tilføre mer animalsk fett i kosten for å sikre god helse og fysikk.

  23. Stig Hallvard Jenssen says:

    Dersom du/dere leser arbeidet til Thomas Seyfried, professor ved Boston College – så blir dette forklart mer vitenskaplig. Av mange anses dette som banebrytende. Kort fortalt så fermenterer kreftceller – og de trenger sukker for å leve og utvikle seg. Dette er da ikke tilfellet for friske celler.

  24. Øyvind Hansen says:

    Hva er målet ditt ved å frikjenne sukker? Er det så farlig å ta bort favorittmaten til kreftcellene? Vi har alle kreftceller i kroppen. Ved å spise sukker og karbohydrater gjør du to ting som er gunstig for kreften. 1. Du gir krefcellene en energi de kan bruke til å vokse raskere. 2. Du stresser og svekker immunsystemet, og kreftcellene får både favorittenergien og samtidig ekstra gunstige forhold å vokse under. Når du i tillegg forsøker å disse lavkarbo pga en innbilt fettfrykt bommer du igjen. Kreftceller elsker sukker, men hater fett. De klarer ikke å nyttiggjøre seg av fettet i like stor grad. Vanlige celler derimot elsker fett og "spiser opp" fettet først. Dermed sulteforer du kreftcellene rett og slett. I tillegg styrker naturlig fett immunforsvaret ved at det blant annet sørger for bedre opptak av D-vitamin. Du snakker om at det alltids vil finnes sukker i blodet. Det er ikke det samme som at vi må ha sukker i kosten. Vi vet at blodsukkeret stiger fort og blir for høyt hvis vi inntar sukker og raske karbohydrater. Høyt blodsukker er farlig for alt i kroppen og den produserer dermed insulin for å få ned blodsukkeret. Da sier det seg selv at vi bør spise mat som holder blodsukkeret jevnt.

  25. Øyvind Hansen says:

    Sukker gir høyere totalkolesterol og mer av det dårlige kolesterolet. I tillegg skaper sukker betente blodårevegger som gjør at forkalkninger løsner lettere. Tar vi med hypotesen til Øystein så skal du ikke se bort fra at sukkeret skaper forkalkningene også.

  26. Øyvind Hansen says:

    Det finnes veldig mye å velge i. Noen har karbohydrater i seg, men alle har lav glykemisk index. Det beste er å blande litt forskjellig. Stevia er 200 gang søtere enn sukker og vanskelig å dosere. Steviva blend f.eks er en blanding av Stevia og xylitol. Tror Sukkrin pluss er noe lignende. Selv er kokkosblomstsukker favoritten for øyeblikket. Tilfører spennende kryddersmaker.

  27. Morten Skrivervik Thun says:

    Takker for flere gode (og sikkert fornuftige svar til en tviler som meg selv). Har aldri trodd at sukkeret var den store fienden…..mere fete oster, fettrander på kjøtt mm. Har i over 20 år brukt kolestrolmedisiner. Har fått en alternativ spiseliste av min lege. Der er ikke sukker nevnt. Kun bl.a. det jeg nevnte over. Som den "søtmons" jeg er vet jeg ikke om jeg greier å holde meg unna sukkeret 100%…..men etter alle deres gode svar/ innlegg vil jeg redusere det betraktelig….. ganske betraktelig.

  28. Kristine Davin Vik says:

    Mat er min medisin Beklager, jeg mente raffinert sukker. Slik som grønnsaker har jeg null tro på er skadelig, og heller ikke mindre mengder av pasta, ris og poteter. Personlig merker jeg fort de negative konsekvensene når jeg får i meg noe animalsk.

  29. Kristine Davin Vik says:

    Mat er min medisin Beklager, jeg mente raffinert sukker. Slik som grønnsaker har jeg null tro på er skadelig, og heller ikke mindre mengder av pasta, ris og poteter. Personlig merker jeg fort de negative konsekvensene når jeg får i meg noe animalsk.

  30. Øyvind Hansen says:

    Når sukkeret først slipper tak skal du se at det blir mye lettere. Dessuten så finnes det mange fantastiske naturlige erstatninger til sukker, så søtsuget skal du få stilt. Personlig har jeg kost meg med langt flere desserter etter at jeg kuttet sukker, men du må lage alt selv da. Øker du fettmengden og senker karbohydratmengden kan det tenkes at totalkolesterolet stiger først. Det er fordi det gode HDL kolesterolet stiger. Etterhvert vil det flate ut og mange kan kutte ned på statiner. Noen kan kutte dem helt. Håper du også klarer å legge om livsstilen 🙂

  31. Deniz Strengehagen Gungør says:

    Øystein Bekkevold den støtter jeg. Det å skylde på kolesterol blir litt som å skylde på brannmenn ved brann. Det er jo alltid brannmenn der det brenner. Sukker gir skader og betennelser i blodårene som mye annet vev. Det at betennelser løsner plakk er jeg også med på. Nitrogenoksid derimot har ganske nøyaktig motsatt effekt på blodårene enn sukker. "NO more heart dissease" skrevet av Nobelsprisvinner (medisin) var starten på denne kunnskapen tidlig 2000-tall.

  32. Per-Helge Enochsen says:

    Glad at manne din ble frisk. En glede. Men svinekjøtt og bacon spesielt er for meg det mest usunne, også sukker selvfølgelig. En internasjonal vitenskaps flokk på 30 stk kom bla frem til at bacon er IKKE mat 100 prosent avholdenhet samt kjøtt bør reduseres kraftig. By the way. Svinekjøtt er rødt kjøtt

  33. Kristine Davin Vik says:

    Øyvind Hansen Nei, tror nok ikke det er psykisk. Etter at jeg kuttet det ut ble blodtrykket lavere, fordøyelse bedre, og huden renere. Jeg har heller ikke vært syk en eneste gang; Unntaket er da jeg fikk det i meg en gang i sommer, og endte opp med kvalme, feber, diaré, kviseutbrudd, hodepine og skjelvinger i dagevis. For meg er det tydelig nok.

  34. Kristine Davin Vik says:

    Øyvind Hansen Nei, tror nok ikke det er psykisk. Etter at jeg kuttet det ut ble blodtrykket lavere, fordøyelse bedre, og huden renere. Jeg har heller ikke vært syk en eneste gang; Unntaket er da jeg fikk det i meg en gang i sommer, og endte opp med kvalme, feber, diaré, kviseutbrudd, hodepine og skjelvinger i dagevis. For meg er det tydelig nok.

  35. Rune Grimsrud says:

    Ved Pet Scan blir man tilført et radioaktivt stoff som på bilder vil vise der det er høy omsetning av sukker. Kreftceller bryter ned sukker. Kroppen lever av sukker. Pet Scan kan avdekke kreftceller/vekst utenfor de områdene der det foregår normal omsetning av sukker, Sukker får man i seg gjennom kosten i en mengde naturlige former. Juice, frukt osv, Så å slutte inntak av raffinert sukker fjerner ikke sukker fra kroppen.

  36. Evie Sørensen says:

    Så flott at det blir holdt flere kostholdsforelesninger rundt om i landet 🙂 Ser at både Sofie og Erik Hexeberg skal være der, så jeg er veldig lei meg for at dette ikke klaffet denne gg. Er dessverre returnert til Spania igjen da 🙂 Holder meg til LCHF og typisk middelhavsmat, og trives med det. Masse lykke til med flott tiltak 🙂

  37. Nutraterapi says:

    Takk for at du deler. Har to gutter som holder seg friske fra Crohns (autoimmun inflammatorisk tarm sykdom) ved å kutte ut raske karbohydrater, som sukker, laktose og stivelse. Sukker er mat, ikke bare for kreftceller men for alle "syke" celler og for dårlige bakterier. Et LCHF/Paleo kosthold er for oss nøkkelen til at disse syke cellene ikke skal formere seg og gå til angrep på friske celler, akkurat slik kreft celler gjør. Legene behandler slike autoimmune reaksjoner i kroppen med immundempende medisiner/cellegift, mens vi erfarer at riktig kost er vel så viktig. Lykke til videre:)

  38. Evie Sørensen says:

    Så flott å høre at dere og holder dere friske og sykdommen i sjakk Vi kommer til å holde oss til LCHF for resten av livet. Tar ikkje sjansen på noe annet En riktig god 17 mai feiring til deg og dine. Vi tilbringer dagen i Spania Masse lykke til videre

  39. Geir Haugen says:

    Kolesterolmedisiner er kun skadelig.
    Les hva Uffe Ravnskov sier om temaet.
    Kolesterol er livsviktig og høyt kolesterol tyder på betennelsesproblemer i kroppen. Blir helt feil å da redusere kolesterolet slik at betennelsesproblemene kan øke!
    Ta ansvar for egen helse, for legen er mest opptatt å "pushe" legemidler, ikke løse årsaker!

Legg igjen en kommentar