Kjerringråd mot kreft

Hallbjørn Hareide ble erklært kreftfri i april 2015 av legene som anser det hele som et under. Han vil fortsette med hvitløkskuren – med legens velsignelse. 

Les Hallbjørns historie som ble skrevet året før han fikk denne beskjeden:

Jeg heter Hallbjørn Hareide, er 78 år gammel, og fikk konstatert en agressiv form for prostatakreft i januar 2002 på Volvatklinikken med en PSA på 25.

Jeg ble deretter undersøkt på Ullevål Sykehus for videre behandling og fikk  strålebehandling noe senere i juni/juli 2002. Min PSA var da redusert fra 25 til nærmere 0.

Men så i september/oktober 2002 ble det på Ullevål konstatert at min PSA på kort tid hadde steget til ca. 5-6, og jeg fikk beskjed om å ta Casodex tabletter. Dette holdt jeg på med i ca. 7 år, og i hele denne perioden varierte min PSA mellom 0 og 10, uten at de fant ut hvorfor. Etter de nevnte år så steg min PSA til nærmere 20, og jeg fikk opplyst at dette mest sannsynlig skyldtes Casodex som ikke virket tilfredsstillende etter hele 7 år.

Jeg ble så flyttet til Aker sykehus der jeg gikk over til Zoladex depot sprøyte hver tredje måned. Dette virket godt til å begynne med, men tidlig i 2010 begynte min PSA å stige faretruende igjen, med en PSA på 31 i slutten av mai 2010. Jeg fikk da beskjed om at jeg måtte begynne med cellegift, men det begynte jeg aldri med.

En sjekk i utlandet
Jeg dro, for egen regning, til en klinikk i München hvor de utførte Pet-scanning for å lokalisere min kreft. Det viste seg at jeg hadde kreft i tre lymfeknuter som lå ved prostata.

På Aker Sykehus rådet de meg til å vente med en eventuell operasjon. Helt tilfeldig, og samtidig med dette, fortalte en venn av meg om et mange hundreårig kjerringråd fra Nepal som ofte, med godt resultat, ble benyttet i hans oppvekst i Romania. Ikke bare mot all slags kreft, men også mot alle mulige sykdommer.

Kjerringråd mot kreft (opprinnelig fra Nepal)
Oppskriften var følgende:

 • 350 g hvitløk
 • 2,5 dl Akevitt

Kvernes sammen i 20 sekunder i en kjøkkenmaskin til en tykk deig. Denne deigen legger du så i en skål, gjerne med cellofanpapir over for å unngå mye hvitløkslukt, og oppbevarer den kaldt i kjøleskapet i 20 dager.

Deretter skvises all saften ut av deigen, i et tynt klede. Resten av deigen kastes.  Saften blir grønnaktig.

En liten teskje (25 dråper) av saften tas så tre ganger daglig – helst på tom mage, men kan også blandes ut i vann om nødvendig.

 • morgen
 • ettermiddag
 • kveld

Saften varer da i ca. 2,5 måneder.

Det er ikke så farlig hva slags type akevitt det er. I Romania bruker de 60% sprit. Jeg begynte å ta dette med «Gammel Sunnmøring akevitt».

OBS: Blandingen vil få en mørkegrønn farge til slutt.

IMG_7289

Erfaringer med resepten
Samtidig til ovenstående kjerringråd kan jeg legge til at jeg også fikk høre om en kvinne fra Hønefoss-området som for ca. 7 år siden ble sendt hjem fra hospitalet med kreft i leveren. Sykehuset hadde forsøkt å hjelpe henne på alle måter, men til ingen nytte. Hun fikk beskjed om å reise hjem og ble fortalt at hun høyst hadde tre måneder igjen å leve.

Hun hadde også hørt om en slik hvitløksresept, og startet med dette omgående ved hjemkomst. Jeg har vært i kontakt med denne damen både på internett og telefon, og hun er nå, etter som jeg forstår, for lengst erklært kreftfri og i full fart tilbake i sin tidligere jobb.

Med en PSA på 31 i mai 2010, satte jeg i gang med denne oppskriften. Etter ca. 5 uker hadde min PSA gått ned til hele 8, og ytterligere 5 uker etter var min PSA nede i 0,2. Dette var september 2010. Tre måneder etter, den 15. desember 2010, var min PSA på 0,03. Jeg tok en ny Pet-scan i 2011 på Aleris i Oslo og kreften i lymfekjertlene hadde da krympet betraktelig og PSA var fortsatt null.

Legens mening
Jeg turte først ikke å si noe til min behandlende lege på Aker, men da PSA gikk mot null så fortalte jeg om «kuren» min. Han ble veldig overrasket og forundret, men sa at jeg måtte fortsette med kjerringkuren min. Han mente etterhvert at det også holdt med 6-måneders kontroller og at det ikke var nødvendig med 3-måneders.

Da jeg foreslo for legen i april 2014 å ta en ny Pet-scan for egen regning, for å sjekke lymfeknutene på nytt, mente han at det var unødvendig og ville være bortkastede penger så lenge min PSA var null.

Min tilstand i dag
Jeg tar fortsatt kuren tre ganger om dagen, og det vil jeg fortsette med så lenge jeg lever. Jeg hadde agressiv prostatakreft. Min prognose var at jeg hadde ca. fire år igjen å leve. Nå har jeg levd i 12,5 år etter diagnosen. Jeg vil ikke si at jeg er «kreftfri», for det vet jeg jo ikke helt sikkert, men jeg føler jeg har vært heldig og jeg føler meg helt frisk.

Jeg har gitt oppskriften til venner og deres bekjente som har kreft, og deres tilbakemeldinger har vært positive.  Enkelte som har hatt langtkommen kreft har tatt «medisinen» og allikevel dødd. Men de har takket meg for oppskriften og tror selv de har levd lenger på grunn av kjerringrådet. Jeg har aldri fått en negativ tilbakemelding på rådet.

Da dette sto på trykk i Profo-bladet for noen år siden så fikk jeg flere hundre henvendelser. Jeg svarer gjerne på henvendelser hvis det kan være til hjelp. Jeg er ikke på Facebook, men legg igjen eventuelle spørsmål og Kreftkamp vil formidle svar i løpet av et par dager.

Hallbjørn Hareide

Original artikkel sto i Profo-nytt nr. 4, 2011. Teksten er gjengitt og oppdatert med tillatelse av Hallbjørn Hareide.

Kommentarer

132 thoughts on “Kjerringråd mot kreft

 1. Eyrun Thune says:

  Hei Håvard Pedersen, jeg beklager at dette ikke kom tydeligere frem i teksten. Hallbjørn begynte aldri med cellegift. Han begynte med kjerringrådet og da gikk PSA ned. Jeg har nå redigert teksten slik at det står i klartekst. Jeg har også dobbeltsjekket at dette er korrekt med Hallbjørn per telefon i dag 30.5.

 2. Håvard Pedersen says:

  Jeg har sjekka forskningen på området. Den viser ikke at hvitløk kan kurere kreft, men vil i enkelte tilfeller ha en preventiv effekt. Men effekten er ikke tilstede for kapsler. Antakelig skyldes det at innholdet i tabletter/kapsler er tørket.

 3. Jarle E Brunstad says:

  Apropo kjerringråd mot kreft. Eg uttrykte bekymring for min psa verdi for min kone som er fra fjella på Filipine. Eg hadde da 9.9. Tenk ikkje meir på det sa ho dette visker vi vekk. Og det stemte på en prikk. Ho sendte far sin ut i skogen for å sanke guyabanorøtter som ho kokte te på. Eg drakk ca 2dl fir dag av denne teen. Når eg kom til Norge målte min urolog verdien som da var 0.9 han forsto som han sa ingenting men eg takket min kjære.

 4. Trond Erik Bolsø says:

  Kunne dette vært noe for min kone tro?? Hun lider av hidradenitis, som er en form for lymfekreft, som dog ikke er dødelig, men som medfører at lymfekjertler (over hele kroppen) kan bli til betente "svulster" som enten må dreneres der dette er mulig, eller som ofte har vært nødvendig for min kone operative inngrep der kjertelen og omliggende vev har blitt operert bort, noe som i min frues tilfelle har medført nærmere 40 operasjoner så langt! Om dette kunne ha noe for seg for min elskede, er det klart en vil sørge for at det blir forsøkt!

 5. Eyrun Thune says:

  Hei Håvard Pedersen, Hallbjørn svarer på telefon i dag 1.6: – Da kreften ble oppdaget var PSA 25 og da ble jeg ikke operert, men strålet. For et par år siden da de oppdaget at PSA var oppe i 31 så sa de at jeg skulle vente til legen min kom tilbake fra et studieoppphold i England (fire uker å vente). Da spurte jeg hva de kom til å gjøre når han kom tilbake. Det var kun et svar på det: cellegift. Ca. 14 dager etter så fløy jeg til München og fikk tatt en Pet-scan. Aker hadde da prøvd alt for å finne ut hvor kreften satt. I München fant de ut at kreften satt i lymfekjertlene ved prostata. Da legen min kom tilbake fra utenlandsoppholdet var PSA gått ned til 8. Jeg hadde da gått på hvitløkskuren noen uker. Det forsto legen min ikke noe av. Dette var i juli og jeg sa ingenting om kuren. Jeg hadde 3-måneders kontroller. Da vi kom til september så var PSA i null. Da forsto han aboslutt ingenting og spurte om det var noe spesielt jeg hadde gjort. Jeg svarte at jeg hadde levd som vanlig og hadde tatt tablettene som de hadde foreskrevet. Først på neste kontroll i desember fortalte jeg om hvitløkskuren som jeg da hadde gått på i seks måneder. Jeg fortalte han da at "nå må du ikke fortelle meg at jeg skal slutte med det. Jeg vil gå på dette resten av livet". Hvorpå han svarte: "Nei, dette er helt i orden. Det er ikke noe skadelig." Nå spør han meg på kontrollene: "Du tar vel medisinen din?". På samme kontroll som jeg fortalte han om kjerringrådet så kuttet han ut medisinene han hadde forskrevet meg tidligere.

 6. Eyrun Thune says:

  Hei Trond Erik Bolsø, Hallbjørn svarer på telefon i dag 1.juni: – Jeg ville ha prøvd dette. Min venn fra Romania sa til meg den gangen jeg fikk diagnosen at denne hvitløkskuren tas mot alle sykdommer i Romania. Jeg sier til mine venner som er skeptiske at det er bare tull å ikke ta den! Når de uttrykker bekymring for lukt osv. så sier jeg "Javel, da får dere bare dø da!" (Hallbjørn ler).

 7. Eyrun Thune says:

  Hei Kristin Bergstøl Osnes, Hallbjørn svarer på telefon i dag 1.juni: – Min kone som lager kuren for meg dekker over bollen med plastfolie. Vi har aldri hatt problem med at det setter smak på andre varer i kjøleskapet. Jeg er en forretningsmann, og min kone og jeg treffer mange folk i den forbindelse. Vi har aldri hørt at noen har luktet noe og vi har ikke sett på det som et problem. Jeg tar det som en kur resten av livet, og jeg tror den kan være bra for alle å ta. Men om friske folk skal ta kuren resten av livet. Det vet jeg ikke.

 8. Terje Tretnes says:

  Urfolk har og brukt kjerringkjute som tas fra bjørk. Rens den så smuldre den i mindre biter. Tørkes i ovn ca 60 c i minst 48 timer. Der etter kan man kverne dette til pulver. Bland med vann kok dette over svak varme i ca 2-3 timet. Så drikk dette. Ligner på kaffe men helt smaksløs. Kan kjøles og drikkes kald. Mest anti oksidanter inneholder dette. Søk på google etter chaga for mere info.

 9. Astrid Lien says:

  Et lite råd til. Hold dere unna sukker så godt det lar seg gjøre. Kreftcellene elsker sukker og formerer seg. Det er sukker i nesten alle halv og ferdigprodukter. Sjekk innholdet før du kjøper det. Det er til og med sukker i leverposteien.

 10. Espen Uffe Bratteli says:

  hei jeg lurer på en ting. min far har spredning av lungekreft i begge lunger har operert den ene men det gikk ikke vekk. Han tok cellegift hjalp heller ikke. har prøvd å spise en liten båt av hvitløk morgen å kveld, men dette gikk ikke han ble svimmel hele dagen (lavt blodtrykk). han har ikke all verden av tid igjen. Lurer derfor om han kanskje har en mulighet med dette eller er det for sent??? takker får svar…

 11. Mette Karin Moe Folkedal says:

  Eyrun Thune Tusen takk for at du spurte han. I kveld har jeg laget hans kjerringråd mot kreft. Min mann har en psa verdi på 157. det er veldigt høyt. Han har hatt det lenge men har ikke noe vondt. Nå blir det spennende og se om det kan ha noen virkning på han. Mvh. Mette Karin.

 12. Espen Graff says:

  Farmasien er selve problemet her, for den vil ikke røre noe den ikke kan patentere. De ødelegger også de naturlige synergiske stoffkombinasjonene ved å syntetisere isolater.

 13. Eyrun Thune says:

  Mette Karin Moe Folkedal Tusen takk for din tilbakemelding som jeg vil gi til Hallbjørn. Han blir veldig glad fo den! Lykke til og meld meg gjerne igjen om hvordan det går.

 14. Jenny Maret Elle Hemfjell says:

  prøv å drikk varmt vann med ingefær, en kan samtidig ha i noen færske oppskjærte hvitløk. morgen middag og kveld. ingefær kan hjelpe mot betennelse, skade jo ikke å prøve. diett kurer som baserer seg på naturen kan være bedre en klinisk medisin. men problemet med natur midler er at en kan ikke være sikker på hvor mye konsentrert virkemiddel finnes i hver bit. noen kan inneholde for lite mens andre igjen kan inneholde konsentrasjon som er for mye. så please bruk litt sunn fornuft når det gjelder kjerringråd og gjør en del undersøkelser på internett. hør også med legen om det du tenker å prøve er noe som du kan gjøre. vanlige husholdsartikler som foreksempel hvitløk er noe en ikke trenger å konsultere med legen om. men mindre kjente og om det finnes lite erfaring og evt lite undersøkelser. så kan det være lurt å snakke med en lege.

 15. Espen Graff says:

  Har noen forslag til deg, men det er deres eget ansvar å sette dere inn i disse:

  1. Gerson-dietten (denne har svært gode resultater, men er dessverre like krevende rent mentalt – den er dog billig)
  2. Tian-Xian
  3. DCA (dichloroacetate)

  Du kan også bestille Essiac og forsøke dette. Det finnes mye mer, men dette er nok gode utgangspunkt. Har dere mye penger ville jeg forsøkt Burzynski Klinikken i Texas, USA.

 16. Håvard Pedersen says:

  Espen Graff Det er beviselig feil. En av farmasiindustriens største melkekyr, Paracet, er ikke patentert. Dvs det var, men patentene har gått ut for lenge siden. Likevel tjener de haugevis på det.

  Første farmasiselskap som klarer å få noe med en slik effekt ut på markedet, hadde blitt steinrik. Uansett om de hadde patent eller ikke.

 17. May Grethe Lerum says:

  Denne sykdommen handler mest om hormoner/arv. Den roer seg ned etter menopause hos kvinner. I mellomtiden er det best å IKKE operere. Overvekt forverrer. Barbering av de infiserte områdene frarådes. Jeg har dybdekunnskap om de kjemiske virkemidlene i urter, og vil ikke uten videre anbefale såkalte "kjerringråd". Alt som er virksomt, har også bieffekter. Å spise mye hvitløk samtidig som man er i cellegiftbehandling er IKKE lurt! Det er som å spise mye johannesurt (pericum) mens man går på P-piller. Desverre gjør folk slikt, fordi de ikke vet nok.

 18. Werner Larsen says:

  Jeg er også glad i hvitløk og akevitt. Men jeg priser meg lykkelig for at jeg ble operert og fikk påfølgende cellegift. Og er etter alle mål frisk. Akkevitten gjør mye rart med meg, men at den sammen med hvitløk skulle helbrede kreft…. Nei der har jeg problemer med å henge med. Men fortsatt lykke til til denne herren.

 19. Torunn Brenni says:

  May Grethe Lerum Jeg har så langt i livet heldigvis ikke hatt behov for cellegift, men om jeg skulle få det, så hadde jeg nok valgt den bort til fordel for denne kuren med hvitløk. Jeg har mer tro på naturen enn på de kjemisk fremstilte medisinene…

 20. Eyrun Thune says:

  Else Marie Rasmussen Jeg har sendt spørsmålet ditt til Hallbjørn og spurt han om han ønsker å svare på flere spørsmål. Jeg gir deg tilbakemelding så snart jeg hører fra han.

 21. Eyrun Thune says:

  Elisabet Enersen Nygaard Jeg har sendt spørsmålet ditt til Hallbjørn og spurt han om han ønsker å svare på flere spørsmål. Jeg gir deg tilbakemelding så snart jeg hører fra han.

 22. Anny Ulstein says:

  Farmasøytisk? nei det tror jeg ikke noe på, mye som hjelper, som ikke er farmasøytisk og som er syntetiske midler. og i tilegg, der er ikke BIVIRKNINGER heller

 23. Espen Graff says:

  Håvard Pedersen Du er åpenbart i besittelse av mangelfull kunnskap. Det er også rett ut lavpannet av deg å påstå at "det beviselig er feil". Du motbeviser faktisk deg selv, da poenget ikke ligger i at det selges generika, men at det faktisk var patent på paracetamol tidligere. All vestlig medisin, slik som alt annet i vesten er basert på kynisme og profitt og ikke idealisme. Alle de store farmasøytiske selskapene er privateide. Det er primært disse som forsker og studerer nye stoffer. Dette koster enorme summer og når de er først ute med å finne et nytt stoff vil de ha igjen sine utgifter. Dette er allmennkunnskap enhver idiot vet. Men ikke du da..

 24. Wendy Korrell says:

  Jeg har også lest om det i mange år,at hvitløk irriterer kreftcellene…..Og selv om om det er i tablettform og tørt,så blir det jo fuktig nede i magen og frigjør noe av det som er inni,tenker nå jeg….. og at den som selges her på kreftkamp,er bra…..

 25. Wendy Korrell says:

  May Grethe Lerum Tror ikke det gjør noe og ta hvitløk med cellegift. Det er sterke antioksidanter man ikke bør ta. Fordi de tar vare på cellene våres,og da også de syke cellene……

 26. Wendy Korrell says:

  Per Sandengen.. I følge min akupunktør,så har ikke homøpatiforeningen penger til forskning,som legevitenskapen har. Derfor tror ikke legene på homøpatmedisin,fordi de ikke har klar dokumentasjon for det de sier. Og blir da ikke akseptert av legene.Den eneste dokumentasjonen de har,er jo oss som brukerer av homøpat og akupunktur. Men forteller du legen om det,så sier de bare at det finnes noen mirakler som de ikke kan forklare….Jeg fortalte legen min nå at jeg hadde sluttet med kvalmestillende etter cellegift,og tok akupunktur i stedet.Og det hjelper. Han ble litt stille,men sa at han visste at det hadde en fysiologisk virkning….Det synes jeg var en liten "annerkjennelse" for det……

 27. Wendy Korrell says:

  hmmm…….så de hvitløstablettene her inne er bare tull….. en tablett skal jo inneholde 2-3 fedd….hva med de tubene med presset fersk hvitløk. Er det noe og bruke….

 28. Mona Magnhilde Haugli says:

  May Grethe Lerum Hei. hva menes "Å spise mye hvitløk samtidig som man er i cellegiftbehandling er IKKE lurt! Det er som å spise mye johannesurt (pericum) mens man går på P-piller" Hva er konsekvensene?

 29. Mona Magnhilde Haugli says:

  May Grethe Lerum Hei. hva menes "Å spise mye hvitløk samtidig som man er i cellegiftbehandling er IKKE lurt! Det er som å spise mye johannesurt (pericum) mens man går på P-piller" Hva er konsekvensene?

 30. Trude Jermstad says:

  Takk for deling og mange interessage kommentarer frå ulik erfaring. Meir samarbeid mellom naturmedisin og skolemedisin har starta i anna land, og kjem hit… Etterkvart som det blir meir stuereint og vi forstår at helse er meir verd enn penger 😉 Det blir ein bra dag 😉

 31. Eyrun Thune says:

  Hei Espen Uffe Bratteli, Hallbjørn svarer i dag at han ikke kan si noe mer utover enn at han har tatt kuren med stor hell og han tar den nå forebyggende mot tilbakefall.

 32. Eyrun Thune says:

  Eva Kvalvik, Hallbjørn svarer i dag at han ikke kan si noe mer utover enn at han har tatt kuren med stor hell og han tar den nå forebyggende mot tilbakefall.

 33. Eyrun Thune says:

  Eva Kvalvik, Hallbjørn svarer i dag at han ikke kan si noe mer utover enn at han har tatt kuren med stor hell og han tar den nå forebyggende mot tilbakefall.

 34. Trude Jermstad says:

  Astrid Lien Hei 🙂 Takk for info ang; "Kreftcellene elsker sukker og formerer seg" Viste ikkje det 🙂 Bra det er akevitt i denne "oppskrifta", sida mykje anna brennevin inneheld sukker 🙂 Nyt dagen 🙂

 35. Trude Jermstad says:

  May Grethe Lerum Hei 🙂 Du skriv at "Å spise mye hvitløk samtidig som man er i cellegiftbehandling er IKKE lurt! Det er som å spise mye johannesurt (pericum) mens man går på P-piller." Koffor er ikkje dette smart? Og kor kan ein finne info? Er så mykje ulikt å finne på nettet. Vil gjerne ha info frå sikre kilder 🙂 Takk 🙂

 36. Eyrun Thune says:

  Johanne Haaland Hallbjørn svarer som følger: – Spørsmål 1: ja. 2: etter 20 dager skal dråpene taes helst på tom mage, men kan også blandes ut med vann om nødvendig.

 37. Inger Gangstad says:

  Hei. Jeg har laget denne "medisinen" nå, men den ble mørkegrønn på farge, skal den være det? Jeg lagret "deigen" i en tett, hvit plastkopp før jeg silte det opp. Begynte å tenke på om det kan ha vært en reaksjon mellom plastboksen og innholdet. Har ikke sett at det står noe om at denne væsken skal være grønn.

  • Eyrun says:

   Hei Inger Gangstad, væsken blir grønn. Det står i oppskriften. Men jeg skal sende din kommentar til Hallbjørn og så ser vi hva han sier. Jeg svarer deg så snart jeg hører fra han.

 38. Erling Hegerland says:

  Hei, Har nå lagt denne blandingen og silt ut saften , den er ikke helt klar , men litt lysegrå. Når jeg har slått denn på flasker så ser jeg at det gråe faller på bunn og den er klar videre oppover. Jeg lurer på om den skal ristes sammen og brukes eller om det er det klare vesken som brukes. har noen svar på det.

 39. Sol Næsgaard says:

  Hei. Jeg lærte av min lege at for mye hvitløk senker blodtrykket, mens all annen løk øker blodtrykket. Så 2 båter hver dag kan muligens være mye om du ikke spiser tilsvarende annen løk

 40. Eyrun Thune says:

  Kjære Roar Zakariassen, hvis du bruker et tynt klede som Hallbjørn skriver så blir det nok ikke så grumsete. Selv brukte jeg kjøkkensil og det ble grumsete. Jeg tenker at det er greit og sunt.

 41. Anne-Cathrine Salicath Mastoris says:

  Det spises hvitløk i mengder i store deler av verden.
  I disse landene er det også kreft, slik som i Norge.
  Kanskje hjelper det noen, ikke vet jeg. Hører også at cannabisolje skal være bra mot kreft, men det er jo ulovlig å fremstille.

 42. Gurli Stavrum says:

  Spørsmål: Jeg bel operert for kreft i tykktarmen for etc år siden. Er selvfølgelig redd for tilbakefall og tenkte denne kuren kanskje kunne virke forebyggende, men så er det jo slik at jeg er veldig forsiktig med hva jeg " putter i maven" og lurer på om ikke dette er litt for sterke saker for en tarmkreftpasient ?

 43. Petter Kristiansen says:

  Tror du vet for lite om dette. La oss ikke gå I kamp med hverandre legemiddelindustrien styrer D meste. Plutselig nå er D immunforsvaret vi må styrke for å hjelpe oss mot kreften. Dette har vi altid vist ikke noe nytt. Er veldig gla for vi har alternativer. Cellegift og strålebehandling har flere land sluttet med pga skadene .

 44. Espen Graff says:

  Sludder og vås. Det finnes flere studier som viser effekt på kreft av hvitløk. I tilllegg vet de fleste, ikke du, godt at industrien sjeldent investerer i studier på ikke-patenterbare substanser fordi det ikke har noe inntektspotensiale. Slutt å fare med løgn og feilinformasjon.

Legg igjen en kommentar