Kampen er ikke over

Jeg fikk diagnosen egglederkreft med spredning til begge eggstokker og lymfeknuter i februar 2016. Det ble starten på en kamp jeg ikke visste rekkevidden av. Som alenemor ble det tøffe dager, med mye bekymringer. Jeg ble operert i april og fikk 6 kurer med Taxol og karboplatin. Jeg gikk på med dødsforakt og tenkte hele tiden att dette må jeg klare. Lite visste jeg om at dette bare var en liten del av kampen.

Min store hobby og inspirasjon er turer i naturen med kamera. Uansett hvor dårlig eller sliten jeg er, kommer jeg meg ut med kameraet mitt.

Etter behandling ble det mange uker med trening, samtaler, rehabliteringsopphold og legetimer. Jeg var positiv det meste av tiden og så fram imot å begynne livet igjen.

Men så kom den største utfordringen; kampen for å komme tilbake til jobb. Her oppdaget jeg at jeg har veldig lite rettigheter, og uansett hvordan jeg gjør det ender jeg opp med kraftig redusert inntekt. Jeg bruker all min tid på å finne en løsning. Det som er problemet er at jeg må klare å komme tilbake i 100% jobb innen 1 år. Går jeg over på en grad av AAP får jeg ikke jobbet opp ny rett på sykepenger, og inntekten blir jo mye lavere.

Dette bekymrer meg veldig da vi har bare en inntekt i huset og jeg stresser derfor mye med å klare å komme tilbake i jobb. Jeg sliter med litt kranglete kropp med vondt her og der, og jeg er også utsatt for en del virus- og bakterietilstander i jobben min i en barnehage. Jeg hangler meg igjennom arbeidsdagene, jeg sover dårlig og spiser lite. Kroppen får ikke tid til å få lege seg ordentlig.

NAV er ingen hjelp. Jeg føler jeg blir dyttet rett ut av arbeidsmarkedet, da jeg faktisk ikke har råd til å jobbe.

En skal jo være glad man fortsatt er her, men jeg er ikke spesielt glad. Hvordan skal man klare å bli «frisk» når man må bruke all tid på å lete etter rettigheter og muligheter? Hva skjer om jeg blir syk igjen? Hvordan skal man klare seg uten inntekt? Kampen er langt fra over, den har så vidt begynt.

Mine beste råd:

Sjekk dine rettigheter, forsikringer, arbeidsavtaler og muligheter i god tid før sykmeldingsperioden går ut.

Ingrid Kristensen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar