Juice for livet!

Da min bror fikk hjernesvulst for to år siden, gikk jeg straks ut og kjøpte en juicepresse til ham. Han skulle gjennom tøffe måneder med strålebehandling og cellegift. Gjennom å presse sin egen juice kunne han styrke sitt immunforsvar og gjøre seg bedre rustet til behandlingen han skulle igjennom.

Ferskpresset juice er noe helt annet enn juice fra kartong. Det aller meste av kartongjuicen er nemlig pasteurisert, noe som betyr at den er blitt varmebehandlet for å drepe eventuelle bakterier. Da blir også enzymene i juicen ødelagt, i tillegg til at vitamin- og mineralinnholdet senkes.

Viktig næring
Mange kreftpasienter mister matlysten når de er under behandling, og da kan ferskpresset juice være en flott måte å få i seg viktig næring på. Min bror opplevde både kvalme og nedsatt appetitt, og ved å drikke hjemmelaget juice, fikk han enklere i seg de anbefalte 5 om dagen.

Juice som forebygger - JUICYFUL
Her er en deilig juice for to: 3 epler, 1 stor fersk rødbete, 3 cm ingefær ½ sitron
Gjør følgende: Skyll og vask grønnsaker og frukt godt. Alt kan puttes i juicepressen som det er, utenom sitronen hvor man må fjerne skallet. Bruker du økologiske sitroner kan du beholde skallet på. Både sitron og ingefær har betennelsesdempende egenskaper og styrker immunforsvaret.
Server i et vakkert glass og nyt juicen sammen med en du er glad i!

Hekta på juice
Etter først å ha blitt hektet på raw food, og kjent hvor godt det gjorde for egen kropp, lette jeg etter et «enklere» alternativ, som kunne gi meg de samme helsefordelene. Raw food krever ofte masse forarbeid, som kan være vanskelig å få til i en travel hverdag.

Jeg hadde slitt med helseplager i flere år; søvnproblemer, ryggproblemer, depresjon og hadde svart belte i stress. Min redning ble at jeg startet med yoga og mindfulness; hvor jeg lærte å vende blikket innover og lytte til min egen kropp, og møte stress og bekymring med tilstedeværelse.

Etter en uke på raw food kurs med Renée Voltaire, opplevde jeg at den siste brikken falt på plass – jeg ble hektet!

Endringer
Jeg fikk masse energi; fordøyelsen stabiliserte seg, og jeg ble kvitt eksemet som jeg hadde hatt i flere år. Dette førte meg videre på kurs med Jason Vale, hvor jeg lærte om juice og juiceterapi. I fjor startet jeg mitt eget selskap som tilbyr opplevelser og kurs innenfor yoga og mindfulness, juice og naturlig mat.

P7190867

Min bror ble frisk
Min bror hadde en glioblastom, som lå gunstig plassert og kunne fjernes i sin helhet. Han har vært heldig. Det har gått strålende, og han er etter operasjon, strålebehandling og cellegift tilbake i 100% stilling i Nordsjøen.

Engasjement
I 2010 engasjerte jeg meg i Kreftforeningen, hvor jeg blant annet har holdt flere «Livslyst» kurs i regi av Kreftforenigen. Når min bror fikk hjernesvulst, engasjerte jeg meg også i Hjernesvulstforeningen, og jeg ble i år valgt til å sitte i hovedstyre der. Jeg har et stort ønske om å være en pådriver til info om mental trening og kosthold, som er et viktig tilbud, i tillegg til ordinær medisinsk behandling når man blir rammet av kreft.

Dette er et veldig givende arbeid, og jeg har et stort ønske om å kunne bidra med min erfaring til mennesker som opplever stress i forbindelse med kreftsykdom.

Vibekke Guldbrandsen Fausa

Juicyful.no

Juicyful på Facebook

Hjernesvulstforeningen

Hjernesvulstforeningen på Facebook

Kommentarer

9 thoughts on “Juice for livet!

  1. Ruth Elin Elde says:

    Kjempebra skrevet skrevet Vebekke, og det beste av alt er at Gisle er blitt frisk. Stå på , du gjør en kjempejobb for kreftsaken. Jeg har selv jobbet med kreftsyke i mange år, og vet hvor viktig kostholdet er . <3

  2. Anne Guldbrandsen says:

    Veldig bra og fint å lese, Vibekke. Vi har ikke laget juice, men det virker fristende. Vi trenger absolutt litt ekstra energi. Flott og delikat bilde, vil prøve å få laget juice i morgen, da får vi Janne og Elias på besøk. Takk for fint innlegg:-)

Legg igjen en kommentar