Åpenhet hjalp meg

Jeg prioriterte ikke mammografitimen jeg fikk på forsommeren fordi det var siste dag i Stortinget, og en travel dag. Da jeg fikk ferie fikk jeg tid til å kjenne etter og da kjente jeg kulen. Derfor var jeg litt forberedt på beskjeden om at jeg hadde brystkreft da jeg fikk den.

Likevel er en aldri godt nok forberedt på en slik beskjed. Livet mitt raste gjennom hodet på parkeringsplassen utenfor sykehuset etter beskjeden kom. Jeg fant ut at jeg ikke kunne angre på ting jeg hadde gjort, at alle ville klare seg fint om det gikk galt, og at det da bare var en ting å gjøre – få ut svulsten og tenke på å bli frisk!

Åpenhet gjorde det lettere
Dagen før jeg skulle opereres skrev jeg et blogginnlegg på Anne T Wøiens blogg. Det var en veldig fin måte for meg å gjøre det lettere både for folk som kjente meg , og for meg selv, at de visste, at jeg visste, at de visste… Det førte til mange hyggelige tilbakemeldinger og gjorde det lettere å snakke om syksommen.

Jeg var veldig heldig og slapp unna med operasjon og strålebehandling, så til jul var jeg frisk! Jeg forsøkte å være flinkt til å hvile litt sofaen på kontoret mitt på jobben, men har vel i ettertid skjønt at jeg kanskje ikke var flink nok… Jeg var rimelig sliten når sommeren kom.  Jeg er nok fortsatt litt usikker på om jeg har hvilt nok:)

Mine råd til andre
I tida etter operasjonen og behandlingen var jeg flink til å tenke positivt, gå turer og lage meg program for hver dag slik at jeg hadde noe annet å tenke på enn at jeg hadde hatt kreft. Det var viktig for meg at folk jeg omga meg med kunne gi meg positiv energi. Dersom folk rundt meg trodde det ville gå bra, slapp jeg å bruke krefter på å overbevise dem om at det ville det. Jeg kunne konsentrere meg om å bli frisk. Derfor er mitt råd til de som får en slik diagnose: Tenk ikke på at du er syk, tenk på at du skal bli frisk!

Anne Tingelstad Wøien, Stortingsrepresentant for Oppland Senterparti

«Puppeguri – med rosa sløyfe?…

Kommentarer

Legg igjen en kommentar