Jeg prøver reiki

Kreftkamp søkte etter frivillige til å prøve ut Reiki under cellegiftsbehandling. Det var så spennende, at jeg meldte meg sporenstreks til tjeneste..

Ok, jeg er super-åpen overfor et ekte kosthold, akupunktur, juicing osv. – og er vel relativt spirituell, men alternative behandlingsmetoder som ikke er beviste har vært «mumbo-jumbo» for meg..

Lite visste jeg…

Jeg ble oppringt av en fantastisk stemme – Unni – som ønsket meg velkommen til behandling hjemme hos henne på Snarøya, hvor hun har sin praksis. Det viste seg at stemmen sto til selve mennesket – hun så ut som en Rafaelsk engel – med sitt skjønne,vakre vesen, blonde hår og fantastiske glød.

Hva er Reiki?
Reiki er en form for energigivende healing – og betyr «Universell livsenergi». Ordet består av to ledd – KI – betegner livskraften som finnes i alle levende vesener, mens REI – betyr det uuniverselle, ubegrensede aspektet ved denne energien.

Reiki praktiseres ved at utøveren plasserer hendene sine i ulike posisjoner, lett på eller llike over den personen som mottar reiki. Man kan også gi seg selv reiki, ved å holde hendene på egen kropp (selvhealing). Ved min behandling skal reiki-energien bli overført gjennom behandlerens hender til mottageren. Formålet med overføring av reiki er velvære og god helse, lindring av smerter og en styrking av kroppens selvhelbredende prosesser.

Komplementær behandling
Unni var veldig tydelig på at det aldri er påstander om kurative virksomhet eller løsningen på alt. Hun var også veldig klar på at Reiki eller annen alternativ behandling ikke kan erstatte medisinsk behandling – men heller være et supplement , en komplimentær behandling til den medisinske.

Først  gikk vi igjennom sykdomsbildet mitt; jeg ble diagnosert med eggstokkreft med spredning i januar 2014, operert i februar i år, og begynte på cellegift i begynnelsen av mars. Jeg er pr nå kreftfri, da kirurgen fikk ut alle tumorer. Heldigvis hadde det ikke spredd seg til organene – så jeg har vært super heldig!!! Dog måtte jeg ta cellegift som en forsikring for at ingen «småluuringer» har gjenmt seg i mørke kroker…

Jeg gruet meg skikkelig til cellegiften – og fikk samtlige bivirkninger. Det verste var den ekstreme kvalmen og forstoppelsen.

Rart, men fint
Først fikk jeg en innvielse, hvor Unni åpnet opp kanalene mine for mottagelse av energien. Dette var virkelig rart; jeg satt med øynene igjen, og det var ganske mørkt og trist den dagen – men plutselig ble det veldig lyst, slik at jeg måtte myse… Så skulle jeg legge meg på behandlingsbenken hennes, mens hun rørte på kroppen min med alternerende vibrerende hender. Alt dette til nydelig, avslappende musikk. Jeg slappet skikkelig godt av og sov som en stein! Jeg fikk med meg at hun jobbet mye på magen min, siden det var der sykdommen min ligger.

Behandlingen tok litt over en time, og jeg var skikkelig avslappet etterpå. Ble supertrøtt da jeg kom hjem, og sovnet som en stein! Hele den kvelden boblet det i magen – og mye luft passerte ut – til familiens store fortvilelse….

Dagen etter var jeg helt uanstrengt på do for første gang på 14 dager.

Sendte selvsagt Unni en himmelsk takk…Hver dag siden det har magen vært helt normal. Har ingen annen forklaring enn at Unni satt i gang energiene i magen min – hurra!!

Mange vondter
Uken etter var jeg igjen til behandling hos henne, og denne gangen gikk hun dypere i magen min, samtidig som hun tok for seg korsryggen min som var supervond.

Dessuten sa hun at hun håpet at jeg kanskje fikk mindre bivirkninger denne gangen av cellegiften. Etter behandlingen var jeg kjempekvalm – med masse luft i magen – igjen – og plagde hele familien med «luft» resten av kvelden – igjen…Våknet dagen etter og var helt fin i magen igjen – og smertene i korsryggen helt borte!

Så var jeg til cellegift igjen og hadde en fin ettermiddag etter det. Jeg følte meg varm og ble litt kvalm like ført jeg la meg. Tok kvalmelindrende, og gjorde det samme i dag morges.

Igjen, magen fungerte som bare det, har ikke muskelsmerter eller andre ubehag – og energien er god!! Har til og med vært på en lang tur med hunden i dag morges! .. Og fått i meg hvetegresset og den grønne juicen min – uten å kaste opp!

Dette er lovende! … så jeg satser på at bivirkningene mine vil være langt færre denne gangen – og at energien min ikke senkes – slik som den ofte gjør lengre ut i cellegiftskuren.

Jeg skal tilbake til Unni igjen og det gleder jeg meg veldig til!

Reiki er en spennende behandlingsform – og om det så eventuelt bare skulle være placebo – vel, da har jeg full tiltro til placeboeffekten!! .. Men jeg tror virkelig at det er en korrekt plassering av energier – gitt meg av en vakker Rafaelsk engel..

Cecilie Løvås

Les Unnis innlegg om reiki

Kommentarer

5 thoughts on “Jeg prøver reiki

Legg igjen en kommentar