Jeg klarer mye

Når man er kreftovelever så er det ikke lov å ha drømmer virker det som. Neida vi skal bare være glad vi har overlevd vi om vi ikke skal ønske oss ting i tillegg til!! Det er jo tull! Klart vi skal ha drømmer som alle andre!

Jeg har skrevet om meg og min sykdom tidligere på Kreftkamp. Jeg har hatt magekreft og har fjernet hele magesekken. Kroppen er ikke laget for å motta ufordøyd mat så kramper, oppkast og diare har vært og er en del av min hverdag.

Jeg jobber fullt og det har jeg gjort lenge. Jeg begynte å jobbe samme året jeg ble operert. Jeg bestemte meg tidlig for at kreften og ettervirkningene ikke skulle overta livet mitt. Jeg har drevet mye med mental trening og JEG er av den oppfatning at vi kan styre mye av hvordan livet vårt skal være med å kanskje tenke litt annerledes enn det vi er vant til.

Jeg har valgt å sette fokus på alt jeg klarer å gjøre og ikke så mye på det jeg ikke får til. Fordi jeg får til mye. Jeg vil ha tilbake det livet jeg hadde før jeg datt av. Jeg er lei av å bli fortalt at jeg skal slappe av. Jeg er lei av å slappe av! Jeg er lei av at andre vet bedre enn meg hvordan jeg skal leve mitt liv.

Vi er alle forskjellige og noen orker ingen ting etter en slik sjau som det er å ha hatt kreft. Vi får senskader og plagene kan være mange, men JEG har valgt å ikke tenke så mye på det. Jeg velger heller å sette fokus på hva jeg kan.

Slik har jeg fått kontroll over mitt liv igjen. Jeg elsker sykling og har hentet masse inspirasjon fra den sporten. Når en syklist går på trynet så har han to valg. Enten å sette seg i følgebilen å bli kjørt til mål, eller sette seg på sykkelen og fullføre rittet. Jeg har altså valgt det siste. Jeg skal fullføre. Mitt mål er å sykle mange mil igjen: tåle å presse meg selv.

Jeg nekter å la meg stoppe av noe, men vet at jeg må sette meg langsiktige mål for å klare dette.  I løpet av et år skal jeg trene meg opp til å klare å sykle fra hytta og hjem. 11,6 mil. For kort mener noen. For langt mener sikker andre.  Tror du ikke jeg klarer det? Skal vi vedde?

Rita Lønn Hammer

Les Ritas andre innlegg:

«Fra helvete til himmelen»

«Når mat blir en kamp»

Kommentarer

Legg igjen en kommentar