Fordi de trenger det

Vi ble spurt av Kreftkamp om vi kunne skrive et innlegg om det å starte en støtteside. Mange får det økonomisk tøft når kreft rammer familien; plutselig var det skjedd i min nærmeste familie. Da måtte vi bare gjøre noe!

Like før jul 2012 bestemte vi oss for at vi skulle samle inn penger til min søsters familie som er kommet i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av to krefttilfeller i familien. Min søster Ida og hennes datter, Angelica, har begge fått kreft. Ida er 52 år og Angelica er 8 år.

Ekstrem situasjon
Ida har hatt lymfekreft siden 2006, med flere tilbakefall. For et år siden opplever familien det helt ubegripelige at også datteren Angelica får konstatert kreft. Angelica ble syk som 7,5 åring (hun var 8 år 1.april )  Angelica har en form for leukemi som heter Philadelphia cromosome som er en mye hissigere variant av sykdommen, og det har vært 11 tøffe måneder siden hun ble syk.

Det er ikke genetisk, men en grusom tilfeldighet at både mamma og datter har fått kreft.

Mye sykdom og lite jobb
Det har vært mange tunge tak for familien og ikke minst mye kjøring og mange opphold ved Ahus og Rikshospitalet. Mor Ida går til kontroll på Radiumhospitalet.

Ida jobber som selvstendig Herbalife -distributør  / selvstendig næringsdrivende og sammen med mannen Andre driver de firmaet Total Wellness sammen. Men det blir lite tid til jobbing når to i familien er syke. Med privat firma er økonomien mer skjør og avhengig av kontinuerlig arbeidsinnsats. Noe som er umulig med kreftsykdom i familien.

Angelicas familie bor i Drøbak og i perioder kjører de flere ganger om dagen frem og tilbake fra sykehus. Det er også en storebror på snart 16 år som trenger foreldrene sine, så da veksler foreldrene på å være på sykehuset når Angelica er der.

Hvordan gikk vi frem?
Vi opprettet en facebookside og fikk raskt mange som kjente oss, familien og mange som hadde lest om familiens skjebne i VG helg til å like siden. Denne siden er til for å støtte familien økonomisk og det er opprettet en konto i mitt navn. Den er øremerket Angelica Simonsen.

Oppslutning
Vi har  samlet inn penger fra kjente og ukjente. Storebror Kenneth sin arbeidsgiver har gitt en god del penger. Det har kommet gaver, hilsener og kort til Angelica. Familien er evig takknemlig for all støtte fra fjern og nær; også fra folk som selv er syke og ikke har så mye.

Nå nylig kom det inn noen penger med beskjed «Håper du kan ta mammaen din med på Cafe T-skje. Klem fra…». Dette kom fra en jente i klassen til Angelica:)

Det er også godt å se den støtten vi får hver eneste gang vi oppdaterer sykdomstatus til Angelica.

Hva går støtten til?
Pengene har gått til alt fra å dekke faste utgifter, bensin og vedlikehold av bil som får kjørt seg, og til ting Angelica trenger og ønsker seg.

Vi har også bidratt med penger til en tur familien var på i vår under en pause i behandlingen, og har også planer om å dekke utgifter til nødvendigheter som følge av sykdommen etterhvert som Angelica trenger det.

Familie2
Min søster Ida og hennes mann Andre gjør alt for at hverdagen til Angelica skal bli best mulig; når hun ikke kan være på skolen sammen med klassekameratene. Bildet er av Ida, Angelica og storebror Kenneth, idas eldste sønn, som sammen med søster Else driver støttesiden.

Om det blir behov for alternativ behandling av Angelica på grunn av  senskader og lignende så ønsker vi også at det skal finnes penger til det.

Else Nygaard,

– søster til Ida og tante til Angelica

Vi setter stor pris på alle bidrag til Angelicas støttekonto:  6074.06.35339.

Kontoen står i mitt navn, men det er en konto som er øremerket Angelica. Ta kontakt med meg på e-post: maital@online.no ved spørsmål.

Se støttesiden opprettet for Angelica

Les Idas historie på Kreftkamp

VG Helg skrev om familien fra Drøbak 15.12.2012. Her er link til artikler: http://goo.gl/j4fH0 og http://goo.gl/1u82V

Kommentarer

3 thoughts on “Fordi de trenger det

Legg igjen en kommentar