Immunterapien virker!

Siden slutten av mai i år har jeg vært med i en verdensomspennende studie med immunterapi – Pembrolizumab – for eggstokkreft. Og det virker! Immunterapien har effekt! 

Immunterapi anses å være fremtiden innen kreftbehandlingen. Per idag, brukes det med suksessfulle resultater på føflekkreft. Det har også vært brukt på lungekreftpasienter med god livsforlengende behandling; på testikkelkreft med gode resultater; tidligere president JimmyCarter er fri for hjernekreft etter bruk av immunterapi .. og nå prøves det endelig ut på eggstokkreft.

Det var ingen tvil om at jeg hadde spredning av eggstokkreft i våres. At skiten aldri gikk helt bort etter siste cellegiftkur. Jeg responderer veldig godt på cellegiften, men det begynner å gro til igjen når jeg slutter på den. Akkurat som ugress…

Så ble jeg spurt: «Du er kvalifisert til å være med i immunterapi studie, vil du være med? Det er er kun 12 på landsbasis – og kun 350 på verdensbasis som får være med.»

Hell yeah! Det er jo som å vinne kreftlotto! Det er jo ingen garantier, og det er jo en grunn til at det er et STUDIE – så full lottopott er det ikke før man eventuelt ser resultater.  MEN – det å få være med er en supergevinst i seg selv!

Denne immunterapien kalles for «PEMBRO» (for den har et urimelig langt og komplisert navn), og gis hver 3. uke, via infusjon. Så da blir det turer til Radiuhospitalet hver 3. uke. Det gjør jeg med glede.  Det betyr nøye målinger og haugevis av blodprøver. Selve studiet går over 48 måneder.

Bivirkningene er få og etter å ha vært gjennom cellegift, tåler jeg det meste! Per nå har jeg kun vondt i hender og føtter på grunn av neuropati. Ok; jeg verker litt i kroppen på kveldstid, når temperaturen synker – men det går greit.

Ca-125 (kreftmarkøren) min var 243 ved oppstart av studiet, og er nå 41 (alt under 35 er normalt) – etter bare 3 behandlinger!! Helt sinnsykt! Helt fantastisk! Fuck yeah!

Så nå sitter jeg her med nåla i armen og får 4. Behandling. For en følelse .. For en lettelse.

Nå håper jeg virkelig på, at de andre deltagerne har like gode resultater som meg. Tenk hvilken fremtid dette da kan være for kreftpasienter! Tenk å da kunne slippe alle bivirkninger som cellegiften gir! Tenk å da ha et virkningsfullt våpen mot krefthelvete!

Xoxo

Cecilie

Innlegget er et sammendrag av innlegg på Cecilies blogg «Kreftmamma»

Les Cecilies andre innlegg på Kreftkamp:

«Gjør alt legene ikke tror på»

«Gi videre»

«Jeg prøver reiki»

Kommentarer

Legg igjen en kommentar