Hvordan cardigans kan hjelpe kreftpasiente

Mange kreftpasienter opplever at sykdommen påvirker deres selvbilde og livskvalitet. Det å miste håret, gå ned i vekt eller få arr kan gjøre det vanskelig å føle seg komfortabel i sin egen kropp. Derfor er det viktig å finne måter å uttrykke seg selv og sin personlighet på, selv i en vanskelig tid. En måte å gjøre det på er å bruke mote som terapi og selvtillit.

Velg cardigans med farger og mønstre

En av de enkleste og mest allsidige plaggene du kan ha i garderoben din er en cardigan. En cardigan er en strikket jakke som kan brukes over andre klær, enten for å holde seg varm eller for å skape et nytt uttrykk. Cardigans finnes i alle slags farger, mønstre og stiler, så du kan finne noe som passer din smak og humør. Å velge cardigans med farger og mønstre som fremmer positivitet og selvtillit kan ha en terapeutisk effekt på kreftpasienter. Farger har nemlig innflytelse på hvordan vi føler oss, og noen farger kan gi oss mer energi, glede eller ro.

Inkluder estetikk og personlig stil

Å bruke mote som terapi og for selvtillit handler ikke bare om å velge cardigans med farger og mønstre som gjør deg glad. Det handler også om å inkludere estetikk og personlig stil som en del av helbredelsesprosessen. Estetikk er læren om det skjønne, og det handler om hvordan vi oppfatter verden gjennom våre sanser. Personlig stil er måten vi uttrykker vår identitet, personlighet og verdier gjennom våre klær og tilbehør.