Jubel for Kreftomsorg

– Jeg har vært så heldig å få kontakt med en av damene på Kreftomsorg Rogaland (KOR). Hun er fantastisk, og følger virkelig opp! Utsagnet kommer fra Anne T. Sternhoff som er gift med Arne Martin som har lungekreft. 

Kreftomsorg Rogaland (KOR) er et lokalt kompetansesenter for kreftrammede, pårørende og etterlatte. De har kontor i Stavanger og Haugesund og skal være til hjelp og støtte for alle innbyggere i Rogaland som opplever kreft tett på.

Og det klarer de; da William Kolnes fikk kreft for noen år siden, nominerte han KOR til «Gi bort en lottodrøm». Hans og mange andres engasjement for KOR førte til at de vant 10 000 kr.  William Kolnes sier om KOR:  -Kreftomsorg Rogaland har vært sentrale støttespillere for meg. Deres arbeid er helt fantastisk. De står virkelig på for mennesker som befinner seg i en vanskelig situasjon.

Gyldne øyeblikk
– For en tid tilbake hadde vi med en familie med en far som var døende av kreft på forestilling med Kardemomme By. Når ungene lekte og tullet med skuespillerne etter forestillingen, så faren på meg med tårer i øynene og sa; ” Se hva dere gjøre for oss. At dere skaper slike stunder for oss gjør utrolig mye godt.” Vi vil gjerne takke alle som støtter oss i vårt arbeid, sier Ragnhild Stangeland, faglig leder og kreftsykepleier hos KOR.

Tilstedeværelse
Daglig leder Hanna Baardsen sier om KOR: -Vi er opptatt av å bidra til en bedre kreftomsorg i Rogaland gjennom tilstedeværelse, tilgjengelighet og troverdighet i våre tilbud. Vi samarbeider med ulike offentlige instanser i fylket og fungerer ofte som en forlenget arm og ikke minst brobygger mellom ulike instanser som er aktuelle for de kreftrammede og deres nærmeste.

Tjenestene utføres av erfarne fagpersoner med spesialkompetanse innen kreftomsorg, samt likemenn og frivillige.

KOR tilbyr blant annet:

  • samtaler individuelt, for par, familier og grupper hos kreftsykepleier, familieterapeut og sexolog

  • råd og veiledning i forhold til rettigheter og hjelp til å finne frem i det offentlige system gjennom egen sosionomtjeneste

  • kommunikasjonskurs for par som er rammet av kreft

  • Møteplasser for barn og unge

  • Møteplasser for voksne

  • Informasjon, veiledning og kurs for ansatte i barnehage, skole, helseinstitusjoner og andre som møter kreftrammede og deres pårørende

  • Informasjon, støtte og hjelp til bedrifter hvor ansatte eller deres nærmeste er rammet av kreft

Kontakt oss/se mer på KORs nettsider

Les innlegget til Anne T. Sternhoff og hennes erfaringer med KOR

Anne fikk hjelp av KOR i Haugesund. Bildet viser KOR ansatte i Haugesund: Målfrid Haraldseid Eide og Eli Næsheim Rønnevik.

 

 

Kommentarer

One thought on “Jubel for Kreftomsorg

Legg igjen en kommentar