Håpet er naivt og lyserosa

Troen er en kjernefast klippe.

Jeg håper, og prøver å tro på håpet, at jeg skal bli frisk og i god form igjen.

Jeg skal innlegges for stamcelletransplantasjon på Rikshospitalet 2. april. Nå ruller ballen raskt, raskere enn hodet mitt henger med på. Det er bra, men underlig å føle seg i såpass god form før jeg skal gjøre en risikabel behandling som vil kjøre meg helt ned i kjelleren igjen.

Før og etter kreft
Før jeg fikk leukemi var jeg vant til et aktivt fysisk liv med riding, fjellturer, byturer, snowboard og gårdsarbeid. I nesten ett år er det prøvd flere moderne medisiner for å lege KML-sykdommen uten å måtte transplanteres, men kreften har tatt nye veier.

Lena rir

 

Det er hardt å akseptere at jeg ikke har min gamle helse – at jeg er alvorlig syk.

Bearbeide…..  Transplantasjon kan gjøre meg frisk – jeg søker til det lyserosa håpet, og prøver å tro på håpet, prøver å finne denne kjernefaste klippen som er tro og ikke bare et naivt håp.

Flow gir energi
Jeg er fortsatt langt fra ferdig å bearbeide alle tankene. Det suger energi ut av meg, og jeg jobber beinhardt for å hente energien tilbake. Å finne tilbake til noen av mine ‘flows’ er et fantastisk redskap til å hente energi. Flow er en deilig følelse, en tilstand hvor tid og rom føles uvesentlig (jeg kjenner jeg blir tilfreds bare jeg snakker om flow).

Flow: en aktivitet hvor du er i fullt fokus, hvor tiden flyr mens du er i din egen verden. I barndommen tegnet jeg, kunne sitte i timevis med blyanten og skisseblokka. Jeg visste ikke da at jeg var i ‘flow’.  Som voksen red jeg lange turer på hesten min. I går var jeg på shopping med en god venn, som tiden fløy:)  Jeg har funnet en ny flow: å male akryl.

Lena maleri

 

Malingen har en annen bieffekt, den er fantastisk til å bearbeide tanker. Kvinnen på det ene bildet mitt, hun er betydningsfull for meg, hun har tatt ansvar for å ta hånd om masse tunge følelser og redsler for meg. Jeg gir dem til henne!

Mitt råd til andre
Finn dine flows, oppsøk dem og bruk de til å bearbeide og hente energi.

Lena Skugstad

Kommentarer

12 thoughts on “Håpet er naivt og lyserosa

  • Lena Skugstad says:

   Det er så sant. Takk, bildet da jeg red ble tatt i romjula, som jeg sa da: 'nå får blodplater være blodplater. Her er nok snø til å ta meg imot om jeg skulle falle'. Hesten står og venter på meg bak låven 🙂

 1. Hilde K. Haugland says:

  Lena, du flotte kvinne! Fantastisk at du deler dine tanker med oss, at du greier å formidle slik du gjør! Ønsker deg all mulig lykke til i tiden fremover! Stor klem til deg!

  • Lena Skugstad says:

   Takk, Hilde. Deler noen tanker, skulle jeg delt alle ville det blitt en bok. Prøver å fokusere på enkelte tanker som er mulig å formidle og som kanskje kan gi litt inspirasjon.

 2. Grethe Marie Jünger says:

  Lykke til kjære Lena! Så kjekt å se en av "damene" dine igjen. 🙂 Var kjekt å se deg i malingsprosessen, du er flink! 🙂 Jeg skrev to store kladdebøker i fjor fra jeg fikk diagnosen, om operasjonen, cellegiften og strålebehandlingen. Det hjelper og skrive også Lena. 🙂 Og vi skal holde kontakten mens du er på Rikshospitalet, på facebook og/eller pr. telefon, du velger. Og du SKAL BLI BRA IGJEN, du husker vi sang når vi hadde trening med ball, Jan Teigen sin sang. 🙂

Legg igjen en kommentar