Frisk, sterk, fornøyd!

”Jeg er frisk, jeg er sterk, jeg er fornøyd”

Dette er et mantra som har fulgt meg siden jeg ble diagnostisert med brystkreft sommeren 2008.

Yoga og meditasjon har i hele denne perioden vært en viktig del av min rehabilitering og verktøy for å holde meg frisk.  I den samme perioden, siden våren 2009 har jeg studert og jobbet for å lære mer om medisin, helse og ikke minst yoga. Drømmen som startet å spire i januar 2009 er realisert.

En reise begynner
Jeg er sertifisert medisinsk yogainstruktør, instruktør i yoga mot stress- og utbrenthet, yogainstruktør, yogaterapeut og jeg har gjennomført medisin grunnfag.

Det føles bra og jeg er takknemlig. En forunderlig, krevende og lærerik reise starter den sommeren i 2008.

Mitt første møte med yoga og mitt første personlige møte med cellegift. Min gode venninne tok meg med på yoga da jeg var nyoperert. Jeg ble umiddelbart hekta og flyttet nesten inn på yogastudioet i Tønsberg.

Jeg slet ut dvd’er og praktiserte yoga, leste yoga, drømte om yoga, reiste yoga og surfet på nettet etter alt som hadde med yoga å gjøre.

Drømmer
Januar 2009; mitt første besøk på Oslo Yogafestival og mitt første møte med medisinsk yoga. Et foredrag om yoga mot stress og utbrenthet. Så mange aha-opplevelser, så mye nysgjerrighet og en spire av en drøm startet å bygge seg opp. Tenk om jeg kunne få være en av de som deler yoga! Tenk om jeg kunne få bruke min erfaring, sammen med yoga, til å kanskje få noen til å jobbe med seg selv.

Fra businessdrakt til yogamatte
Min tidligere arbeidserfaring er som draktkledd ambisiøs sliter i finansmiljøet på Aker Brygge.  Mange år med ekstremt mye lærdom, mye jobb, mye gøy og mye prestasjon.

Da jeg ble syk, forsøkte jeg å tilnærme meg prosessen på samme måte – tenkte at det var min jobb å gjøre alt jeg kunne for å bli frisk.

Og underveis, en helomvending av yrkesvalg – yogaterapeut. Det er utrolig spennende og givende å kjenne hvor godt yoga gjør kropp og sjel. Særlig i en sykdomsperiode så er yoga noe som kan være til hjelpe både fysisk og mentalt. Bare det å ha noe å gå til i perioder hvor en blir kastet ut i tilværelsen som ”sykemeldt”.

Anita hestehale

Mange spørsmål
For meg som har jobbet i alle år, så ble det en tilværelse som satt i gang mange prosesser. Hvorfor ble jeg syk? Er det noe jeg har gjort feil? Har jeg påført dette på meg selv med en ekstrem stresset hverdag? Hvem er jeg nå? Uten tittel, uten en jobb å gjøre så er veien inn i de eksistensielle spørsmålene kort. Det var det i alle fall for meg.

Yoga ble, og er, mitt aller viktigste verktøy for å jobbe videre. For å holde meg frisk, for å finne ut hvem jeg er og for å like den jeg er. Og i retroperspektiv, så har det at jeg har vært syk og fant yoga i den sammenhengen, gjort at jeg er og lever mantraet: ”Jeg er frisk, jeg er sterk, jeg er fornøyd”.

Veien tilbake til frisk og sterk ressurs som kan bidra i samfunnet vårt har vært utrolig lærerik. Og det er en prosess som pågår kontinuerlig.

Bruk av erfaringene
Jeg kjenner nå at etter 2 år med undervisning, etablering av yogastudio og mange fine opplevelser, så går veien videre.

Det er neste som jeg har kommet tilbake til meg selv igjen, men som en betydelig sterkere, tryggere og stødig versjon. Og tiden er inne for å gå enda litt videre.

Derfor er jeg nå klar for nye utfordringer. Jeg vil jobbe innenfor det området jeg er aller mest opptatt av – at mennesker skal holde seg friske og bli friske. Og jeg tenker da at denne reisen har vært verdt den ikke ubetydelige innsatsen.

Jeg vil nå bruke alle mine ressurser, både forretningsbakgrunnen og min helsefaglige bakgrunn for å finne en jobb hvor jeg kan bruke hele meg. Frisk, sterk og fornøyd!!

Namaste’

Anita Hegge

Du treffer meg på Yogaklinikken i Tønsberg

 

Kommentarer

7 thoughts on “Frisk, sterk, fornøyd!

Legg igjen en kommentar