Fra forvilelse til styrke

…Først trodde legene mamma hadde et drypp, men bildene viste noe helt annet.

Pappa gråt som et barn på telefonen, og sa jeg måtte komme til Rjukan sykehus, for mamma hadde svulst på hjernen.

Det var hennes største frykt siden hun hadde mistet både mor og søster i kreft.

Verden raste sammen
Da jeg fikk beskjeden av pappa raste verden sammen. Jeg greide ikke å forstå det. Mamma var jo bare 49 år gammel og dette kunne ikke stemme…

Datteren min Malin og jeg gråt på vei til sykehuset. Vi kunne jo ha flaks – at det var godartet. Vi prøvde å trøste oss med det. Jeg måtte forklare min datter på ni år, som er veldig knyttet til sin bestemor, litt om kreft og hva det er.

Vond beskjed
De hadde tatt bilder av lungene og svaret skulle vi få neste dag. Den dagen, 23.8.2012, var mamma, pappa, søsteren min og jeg samlet på sykehuset. Vi håpet på det beste, men vi så på legen at det ikke var bra. Vi fikk beskjed om at mamma hadde lungekreft med spredning til hjernen.

Alle brøt fullstendig sammen. Jeg var helt ferdig. Jeg hadde angst hele tiden og var så redd, så redd.

Vi tar grep
Jeg har udanning som dyretolk og i den forbindelse lærte vi mye om healing og alternative behandlingsmetoder.

Derfor tok jeg kontakt med Erick Marcus Jensen fra Danmark som jeg tidligere har fått stor hjelp av. Mamma fikk hjelp til å forstå hvorfor kreften hadde kommet, og at det er mulig å få den bort. Hun fikk også vite mye om kosthold når man har kreft. Dette var svært nyttig for mamma i prosessen hennes.

Bestemor og Malin
Malin, 9 år, er veldig knyttet til bestemoren sin.

Indre styrke
Min søster er sykepleier og hun purret på sykehusene om å få mamma fortest mulig inn til behandlinger.

Plutselig hadde jeg fått en utrolig styrke, og jeg følte at dette kommer til å gå bra.

Jeg startet en facebookside som het «vær så snill og hjelp min kreftsyke mamma» for å få råd og hjelp fra andre, og en innsamlingsaksjon til en vannmaskin som alkaniserer vannet.
Vi fikk vite at hvis man spiser og drikker basisk, og får vekk syra fra kroppen så trives ikke kreftcellene så godt.

Jeg fikk fort tusenvis av gode råd fra folk fra hele landet, og etter en måned ca. hadde jeg samlett inn 12 000 kr til maskinen til mamma. Herlig å se at så mange bryr seg!

I mellomtiden hadde mamma fått operert lungen og strålt svulstene i hodet. Legene sa det var 20 prosent sjanse for å overleve denne krefttypen med spredning.

Positiv innstilling
Jeg tenkte at jeg bryr meg ikke om hva de sier; jeg skal heller tenke positivt, og det er det også viktig at mamma gjør.

Jeg har i stor grad greid å tenke positivt. Hver dag har jeg en liten stund for meg selv der jeg sier «mamma er frisk», «mamma er frisk», «mamma er frisk».

For meg kunne ikke dette gå galt nå…

Langt nede og høyt oppe
Eneste problemet var da mamma begynte på cellegiften. Legene mente det var best å også å ta cellegift i tilfelle det skulle vært noen bitte små celler de ikke så på bildene etter operasjonen. Det var en veldig tøff kur og vi trodde en stund at mamma ikke skulle klare det.

Da var det bare å vente til nye bilder skulle tas om tre måneder. Mamma var veldig langt nede. Det virket som hun ga opp før hun visste resultatet, og at hun hadde null håp. Da fikk vi henne med til Joe Rasmussen og hun tok en behandling som kalles Yuen Method . Det hjalp henne veldig  🙂

Så kom dagen bildene skulle tas. Mamma ringte meg og gråt av glede 🙂 Bildene var fine… nå ser mamma positivt på livet igjen og det gjør familien også.

Og vi er svært takknemlige for all støtte og hjelp vi har fått. Folk har vært fantastiske!

Status juni 2013
Mamma er kreftfri. Hun har hatt to kontroller som viser at kreften er vekk. Neste kontroll er om ca. en måned. Hun blir fulgt opp hver tredje måned med kontroller. Hun har lagt på seg 17 kg etter at hun gikk på cellegiften (da veide hun 50 kg). Humøret hennes er godt nå 🙂

Mine beste råd:
Tenk positivt. Adri mist håpet.

Gjør ting som gjør deg glad, og ikke glem å leve selv om man har fått en grusom beskjed.  Aldri gi opp! Uansett hvor langt nede man er…

Et sitat som har betydd mye for meg:

Du vet ikke hvor sterk du kan være
før det å være sterk er det eneste
valget du har…

Linda Tollefsjord

Bøker vi har lest: «Deg i fokus» av Chris Frølieh og «Fra kreft til kraft» av Trine Helgerud.

Mammas Facebookside

 

Kommentarer

18 thoughts on “Fra forvilelse til styrke

Legg igjen en kommentar