Et bra team

I går var jeg på skitur. Det var fint vær, godt føre og vakker stemning. Bak meg kunne jeg høre den jevne pusten til mannen min, Erlend. Selv hadde jeg store problemer med å fylle lungene raskt nok.– Er det greit at vi ikke går så fort? spurte jeg. – Det går bra, vi har jo ikke dårlig tid, svarte han. Erlend er veldig flink til å si at ting går bra.

Fatigue
Etter å ha subbet bortover skisporene i en times tid, var vi fremme foran døra til hjemmet vårt. – For en herlig tur! utbrøt Erlend. – Ja, sa jeg, – fantastisk. Det er utrolig hvor godt litt bevegelse og frisk luft kan være for kropp og sinn. Men nå var jeg alvorlig sliten, og deiset dermed rett ned i vannrett stilling på sofaen. Der ble jeg resten av dagen. Jeg har nemlig fatigue. Det er en utmattelsestilstand som rammer mange kreftpasienter. Jeg har også kreft – for tredje gang.

Fokus overlevelse
Mens vennene mine gjør karrierer og produserer den ene ungen etter den andre, er mitt fokus å overleve kreftsykdommen. Den harde behandlingen legene planlegger for meg skal etter planen gjøre meg frisk. Jeg må bare ikke dø underveis av bivirkninger eller andre komplikasjoner. Jeg skal prøve å la være.

Flaks med kjærleiken
Selv om jeg har hatt uflaks med helsa, har jeg hatt flaks med kjærleiken. Erlend er ordentlig kjekk, min beste venn, og en hel heiagjeng i seg selv. Vi er et bra team, vi to. Midt oppi den mørke situasjonen vi befinner oss, skaper vi små lyspunkter – som å gå på skitur i marka. Det gjør ikke bare hverdagen utholdelig, men til tider også skikkelig fin.

Alt man har er her og nå. Og så lenge vi kan fylle nuet med små flotte opplevelser, er livet helt ålreit. Så får alt det andre komme når det kommer.

Mine råd til andre
Senk kravene til deg selv. Ikke forvent at du skal få til alt du klarte før mens du er under behandling. Sett små mål, og klapp deg selv på skuldra når du oppnår disse. Og dersom du ikke får det til er det også helt greit. Du kan prøve igjen en annen dag når dagsformen er litt bedre.

Anniken Golf Rokseth

http://veientilbakeigjen.blogspot.no

Kommentarer

2 thoughts on “Et bra team

Legg igjen en kommentar