En tøff beskjed

I desember 2012 fikk jeg påvist prostatakreft. Det var en tøff beskjed å få 🙁

Jeg fikk raskt beskjed fra Haukeland Sykehus om at jeg skulle opereres januar 2013, men så ble det bestemt at jeg heller skulle til stråling 5 dager i uken, i 5 uker. Jeg ble godt behandlet hele tiden på Haukeland 🙂 En stor takk til alle på stråleavdelingen på Haukeland Sykehus 🙂

Jeg kom heldigvis under rask behandling. Min fastlege hadde sjekket meg med blodprøver PSA over lang tid. Det er jeg glad for at han gjorde. For jeg som alle andre mannfolk er ikke flink til å gå til lege -å ta en blodprøve og sjekke seg.

Så jeg vil håpe at mannfolk kan la seg sjekke hos lege av og til så kanskje de kan komme til behandling før det er godt for langt. Jeg kom tidlig i gang med behandlingen takket være en fastlege som var obs på dette.

Jeg er i dag frisk fra dette, og håper det ikke kommer tilbake..

Jeg skriver dette for at jeg vil at mannfolkene skal våkne og la seg sjekke, før det har godt for langt. Det er blitt det nye problemet vi menn kan få, så sjekk dere før det er for sent 🙂 Dette sjekkes med en blodprøve som man får svar på etter et par dager 🙂

Ønsker alle lykke til 😉

Mitt beste råd:
Jeg råder andre til å kontakte lege av og til, om du er mann eller kvinne. Menn, ta en PSA, så kan det hende at du får stoppet kreften på et tidlig stadium. Hvis vi menn hadde vært like flinke og  sjekket oss som kvinner, så hadde vi fått stoppet det på et tidlig stadium. Jeg har aldri vært flink og sjekket meg hos lege 🙁

Steinar Johansen

Kommentarer

7 thoughts on “En tøff beskjed

 1. Anne Gerd Johansen says:

  Som mannen min sier 😉 Få rompen opp av stolen og bli skjekket før det går for langt 😉 Jeg vet at mange menn menner det ikke rammer de,men husk den kan komme før du aner det, for den kommer bare snikend 😉 Ønser alle menn lykke til 😉 Kverkis klemz til dere alle 😉 <3 <3 <3

 2. Steinar Johansen says:

  Hallo igjen

  Som jeg har skrevet før, var jeg kjempe fornøyd med informasjon og behandlingen jeg fikk på Haukeland Sykehus 🙂 PSA ligger i dag på 0,5 og dette er kjempe bra 🙂

  I ettertid har jeg fått seinskader av strålingen, dette hadde jeg ikke hørt noe om fra legen min eller Haukeland, dette var nytt for meg, jeg merket at all overskudd er vekke fra meg, og jeg er sliten helle tiden, det samme som jeg opplevde, under og etter strålingen, men det ser ut til nå at kreften er vekke, og det er bra, så dette andre kan jeg leve med 🙂

  Jeg blir fult opp av legen min med blod prøver hver 3 mnd, for og se at det ikke dokker opp noe mer, og det er jeg glad for 🙂
  Det at jeg tar prøver ofte er for at jeg har hatt en mage operasjon for flere år siden, og må ta sprøyte vær 3 mnd med B12 🙂

  Jeg skriver dette som en info , at Ja dette kan forekomme, men det er som legen min har sakt at jeg har vært heldig og ikke fått noe store problemer.

 3. Steinar Johansen says:

  Hallo igjen

  Som jeg har skrevet før, var jeg kjempe fornøyd med informasjon og behandlingen jeg fikk på Haukeland Sykehus 🙂 PSA ligger i dag på 0,5 og dette er kjempe bra 🙂

  I ettertid har jeg fått seinskader av strålingen, dette hadde jeg ikke hørt noe om fra legen min eller Haukeland, dette var nytt for meg, jeg merket at all overskudd er vekke fra meg, og jeg er sliten helle tiden, det samme som jeg opplevde, under og etter strålingen, men det ser ut til nå at kreften er vekke, og det er bra, så dette andre kan jeg leve med 🙂

  Jeg blir fult opp av legen min med blod prøver hver 3 mnd, for og se at det ikke dokker opp noe mer, og det er jeg glad for 🙂
  Det at jeg tar prøver ofte er for at jeg har hatt en mage operasjon for flere år siden, og må ta sprøyte vær 3 mnd med B12 🙂

  Jeg skriver dette som en info , at Ja dette kan forekomme, men det er som legen min har sakt at jeg har vært heldig og ikke fått noe store problemer.

Legg igjen en kommentar