Eggstokk-kreft bare 32 år gammel

Det var før julen i 2016 at jeg plutselig fikk magesmerter, som jeg tenkte selv at var et virus som gikk barnehagen der jeg jobber. Men magesmertene gikk ikke over. Da sa min kloke bestemor til meg at jeg burde dra til legen dagen etter, om jeg hadde så vondt.

Jeg hørte på henne og legen sendte meg rett på sykehuset.

Hun trodde det var en betennelse i tarmen av noe slag. Fredag gikk dagen på sykehuset, men de fant ingenting. En av legene ville derimot ikke gi meg opp og ba meg komme igjen dagen etter. Sent lørdag kveld satte de i gang CT bare for min skyld. Søndag kom svaret; jeg hadde kreft i magen.

23.januar 2017 ble jeg operert; eggstokk, livmor, blindtarm. De skrapte buken og tok vekk noen svulster i bekkenet. Alt ble fjernet i løpet av den 7,5 timer lange operasjonen. Diagnosen er en hormonsensitiv kreft som var lavgradig, altså at det ikke vokser fort.

Tre måneder senere var jeg gjennom seks cellegiftkurer. Jeg mistet alt håret på hele kroppen, men heldigvis tålte jeg kuren godt og hadde veldig god støtte fra familien min.

I dag, ett år senere, er jeg kreftfri. Hver tredje måned er jeg innom sykehuset for oppfølging.

Jeg er så glad for at jeg hørte på bestemor og oppsøkte lege. Nå tar jeg Letrozol/femar hver dag med håp om å slippe tilbakefall.

Mitt tips; Det er viktig å lytte til kroppen og sjekke seg jevnlig.

Hege Kristin M. Carlsen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar