Befriende Montebello

For andre gang siden jeg fikk kreft i 2013 har jeg vært så heldig å få oppholde meg på Montebello-senteret, et fantastisk vakkert sted på Mesnali, omtrent midt mellom Lillehammer og Sjusjøen. 

Dette er et sted for oss som har eller har hatt kreft. Man kan velge å dra dit alene eller med partner eller andre pårørende, eller som familie – alt etter hvilket kursopphold du velger. Det er nemlig masse å velge mellom her, og har du ikke krefter eller lyst til å være med på alt på programmet så trenger du ikke det. I selve programmet har man også valgmuligheter, og ingen ting er tvang. Her får man bl.a. faglig kunnskap fra gode foredragsholdere, råd fra kostholdsveiledere, motivasjon og trening i tillegg til masse nyttig informasjon gjennom erfaringsutveksling med likesinnede. Og ikke minst tid til meditasjon, refleksjon, sosialt samvær og egentid. Jeg håper bildene mine reflekterer noe av den roen jeg finner der.

Mitt første opphold var i oktober 2013 – 4 måneder etter at jeg var ferdigbehandlet for livmorhalskreft. Jeg grudde meg litt til å komme til dette ukjente stedet, samtidig som jeg gledet meg til bare å ha meg selv å tenke på. Jeg fant roen så fort jeg kom inn hoveddøren og fikk kjenne den varme lune og trygge atmosfæren.

Etter oppholdene der sitter jeg igjen med masse nyttig kunnskap om den type kreft jeg har hatt og kreftsykdom generelt, jeg har fått mange hyggelige opplevelser både ute og inne, og ikke minst fantastiske venner for livet. «Felles skjebne gir felles trøst» stemmer bra her, for man forstår hverandre på en helt unik måte uten å måtte forklare så mye rundt det som har skjedd. På Montebello kunne jeg rive veggene, kaste «joda-det-går-så-bra-masken» og bare være meg selv. Aldri har jeg grått så mye som jeg gjorde den første gangen jeg var der, men det ga meg en helt fantastisk befriende og god følelse…og jeg var ikke alene.

Marianne Storli

Les Mariannes andre innlegg på Kreftkamp:

Life is a rollercoaster

Carpe diem

Montebellosenteret tilbyr kurs og opphold for deg som har hatt kreft og dine nærmeste

Kommentarer

3 thoughts on “Befriende Montebello

  1. Gry Linås says:

    Jeg er så enig med deg ! Har vært der 2 ganger : Kurs med "Brystkreft under 50" og kurs " Ernæring og fysisk aktivitet". Fikk fantastiske opplevelser – både mentalt og fysisk. Hadde bl.a min første " offisielle" dusj etter brystamputasjonen og " pose på magen kropp". Spesielt og utrolig godt å kjenne på følelsen av mestring……Jeg brukte bassenget hver morgen, elsker å svømme så det å mestre DET var stort. Fikk venner for livet akkurat som du fikk, ville aldri unnvært disse to oppholdene på Montebello, lærte utrolig mye om kreft, rettigheter, andre kreftpasienters problemer og plager, men lærte mest OM MEG SELV….. Klem til deg , og lykke til videre !!!!

Legg igjen en kommentar