Aldri gi opp!

Hei, mitt navn er Maren Elise og jeg er 14 år.

Jeg opplevde kreft i ryggen (bak ryggraden, spinalkanalen).

I 8.trinn klagde jeg mye til mamma at jeg hadde vondt i ryggen ofte, men mamma tok ikke så hardt tak i det. Jeg hadde fortsatt vondt i ryggen og klagde, så til slutt ringte mamma og bestilte en time hos fastlegen.

Vi gikk til fastlegen og mamma sa at det er rart at en så ung person kan ha så vondt i ryggen, det er ikke normalt. Legen min henviste meg til en MR, vi dro til MR og etter tre uker fikk vi en tilbakemelding om at vi måtte komme på en ny undersøkelse.

Vi dro til Trondheim St.Olavs og tok en ny MR, etter tre uker til fikk vi svar på MR resultatene. De hadde funnet en klump i ryggen min. Vi dro tilbake til Trondheim og hadde en samtale om denne klumpen.

De sa de ikke viste hva det var så de måtte operere for å få den vekk, fordi den klumpen klemte på nerver.

Så jeg opererte bort klumpen, og de sendte den til en analyse. Jeg lå på operasjonbordet i 6 timer.

Etter operasjonen måtte jeg ligge rett ut i 24 timer uten å løfte noe (fælt). Etter 24 timer var jeg oppe og gikk. Det var kjempevondt, men to dager etterpå fikk vi svaret på hva klumpen var.

Det var en svulst sa de, men etter en stund sa de at det var noe annet…. de sa det var kreft, men godartet kreft.

Etter en uke på sykehuset fikk jeg epikrisen min. Der sto det at kreften var ondartet.

Jeg var veldig heldig at de tok den i tide. Kreften kunne spredd seg fort opp til lillehjernen og det kunne vært farlig.

Når jeg hadde kommet hjem skulle jeg tilbake for å sjekke om jeg hadde noen celler fra den kreften. Det skal jeg hver tredje måned nå.

Flere ganger ville jeg bare dø da jeg fikk vite at jeg hadde kreft,  og jeg trudde jeg kom til å dø. Takket være gode kirurger lever jeg enda!!

Mine beste råd:
– Ha troen på deg selv
– Aldri gi opp!
– Gjør det beste ut av det
– Lev livet uansett

Maren Elise

Kommentarer

10 thoughts on “Aldri gi opp!

Legg igjen en kommentar