Full rulle med lavkarbo etter kreft

Det er nå 5 år siden ordet kreft kom inn i våre liv. 5 år med kontroller og usikkerhet hengende over oss. Siste kontroll på Haukeland sykehus ble en virkelig god en. Overlegen sa at neste kontroll vil bli den avsluttende, så nå bare smiler vi og slapper litt mer av. 

Jeg skrev masse om mat sist gang i innlegget «Kreft vs sukker», og vi følger nå, 5 år etter, den samme oppskrift: LCHF (lavkarbo «Low Carb High Fat»), mat og drikke UTEN sukker!

Da kreften ble oppdaget hadde den spredd seg til lymfene på halsen.  Lymfene i halsen ble operert bort og området strålet. Ingen vet hvor morkreften var, og det er der jeg mener LCHF har gjort mirakelet. Vi levde på veldig streng diett i denne perioden. Under 10 karb over 5 måneder (under 10 karb betyr at vi ikke får i oss mer enn 10 gram karbohydrater per dag. Dette er veldig strengt, og brenner fett til den store gullmedaljen. Jeg gikk i denne perioden ned 22 kg, som en bieffekt av kostholdet), og jeg mener dette har drept morkreften. Cellene ble nektet mat, sukker og stivelse, og kroppen gjorde resten.

Middelhavssalat med fløte og creme fraiche. Paranøtter, balsamico(med bringebær) rødløk, tomat, baby spinat og diverse. Salat er på bordet i diverse varianter, hver dag.

Vi har fått mange kommentarer fra familie og venner angående vår overbevisning når det gjelder vårt matvalg. Og grunnen til at vi fremdeles spiser LCHF er at vi gambler IKKE med Dag Runes liv (heller ikke mitt). Det kommer ikke på tale å gå tilbake til «vanlig» mat som inneholder sukker og stivelse. Maten som vi gleder oss over er ferskt tilberedt og så organisk som mulig med 0 sukker og stivelse, minimum med karbohydrater og høyt innhold av fett. Laks, bacon, entrecote med god marmorering, masse kokosnøttolje, olivenolje med all slags smaker, enorme mengder avokado, egg og MASSE ost av diverse slag mm.

Hjemmedyrka aubergin. Vi spiser masse Aubergin. Griller, steiker og lager også fylte Auberginer som av ungene blir kalla Auberginpizza.

I fem år har vi hatt dette ordet kreft hengende ved oss og i alt vi gjør. Derfor bestemte vi oss også for endelig å inngå ekteskap den 30.01.15, etter 19 år som samboere. Det føltes liksom mer «sikkert» og også et løfte om å være der, i gode og onde dager. Vi har vært flinke med å sette pris på hverandre og sørge for å ha mange opplevelser i denne tiden. Reist litt rundt omkring og tatt vare på hverandre. Øyeblikkene er så verdifulle og skulle ting gå galt, eller at en dag alt blir tungt, så er det disse øyeblikkene som gjør hverdagen god igjen.

Her er frukt frag egen hage: fersken, rosa grapefrukt, sitron, plommer, nektarin og mandler fra egen hage. 6 sorter av 24 som vi har ute på jordet hos oss.
Siden vi har 14 trær med oliven, så legger jeg også ned masse oliven. Noen kun i saltlake, men mange glass også med diverse tilsetninger. Hvitløk/chili med oliven er det det går mest av 🙂

Siden vi er så heldige å eie en liten gård i Spania, så dyrker vi masse frukt og grønt selv. Vi lager syltetøy og spiser av markens grøde. Middelhavsmat er daglig på bordet og salater med bær, nøtter og diverse oster hører med. Avokadoolje, balsamico med mange forskjellige smaker og hjemmebakt brød uten gluten hører med. Vi er også velsignet med et veldig godt utvalg i dagligvarene her nede hvor uten gluten ser ut til å bli prioritert.

Currado ost og Iberico skinke på glutenfri baguette. Et godt alternativ når sulten melder seg og du er på shopping 🙂

Livet er nå godt og det ser ut til av vi vil få mange gode år sammen, men ordet kreft vil alltid være der. Ikke daglig eller hver uke, men sånn innimellom, så kjenner jeg et stikk i hjertet, og tankene kommer. Kreft,  fysj å fysj for et ekkelt og stygt ord, men allikevel så vanlig i dag.

Hilsen en takknemlig kone med en kreftfri mann,

Evie Sørensen

PS. Er noen interessert i LCHF som en alternativ levemåte, så søk på lavkarbo oppskrifter og info på nettet. Det er så mye informasojn angående dette nå, så bruk internett flittig og gi kroppen en tyvstart. En ting er sikkert, det kan ikke skade! Kutt ut sukker og stivelse, nekt kreftcellene mat.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar