For kropp og sinn

På Røros har LHL et rehabiliteringssenter, der også kreftpasienter kan få et tilbud. Jeg var så heldig å få et primæropphold der i september 2014 (3 uker) og et reopphold i februar 2015 (1 uke).

Da jeg kom til Røros første gangen var det tre måneder siden jeg var ferdig med cellegiftbehandling etter brystkreft. Jeg var skikkelig sliten i både kropp og sinn. For meg var oppholdet på Røros Rehabilitering akkurat det jeg trengte, da jeg trengte det.

Fokuset i rehabiliteringen er først og fremst å komme i gang med fysisk opptrening etter kreftsykdom. Dette får en hjelp til på en glimrende måte, av dyktige fysioterapeuter og sykepleiere på kreftteamet. Senteret fokuserer også på kostholdsveiledning, og har en egen ernæringsfysiolog.

Like viktig er det at en som pasient blir sett som et helt menneske. En får viktig informasjon, inspirasjon og veiledning både gjennom foredrag og individuelle samtaler. I mellom oppholdene får man en oppfølgingssamtale på telefon etter noen uker. En kan sikkert få flere ved behov.

Pasientgruppen på kreftteamet teller ca. 15 personer per kurs, så en får god kontakt med andre i samme situasjon. Senteret har supre fasiliteter for trening og avslapping, suveren mat og et fantastisk team av ansatte. Der blir en ivaretatt på aller beste måte!

Selve byen og området rundt er også fantastisk.

Hvordan søke?
Jeg søkte selv om opphold og lastet ned skjema fra senterets hjemmeside. Det er sykehuset eller fastlegen som formelt søker for deg.

NB – søknaden skal sendes rett til senteret, ikke til felles opptak i helseregionen. Det kan være lurt å ringe senteret når man vil søke. En finner god informasjon på hjemmesiden. En har rett til å søke rehabilitering hvor en vil i Norge, men går reisen utenfor helseregionen så må en betale den selv.
God tone
Det jeg særlig satte pris på med opplegget på Røros Rehabilitering var at tonen i alt som blir gjort er så positiv. Vi har alle vært igjennom alvorlig sykdom og er svekket av dette når vi kommer dit. Dette er utgangpunktet, men fokuset i oppholdet  ligger på hvordan vi kan hjelpe oss selv på veien videre:
  • Hva gjør jeg nå, når jeg kanskje ikke skal være pasient lenger?
  • Hvordan kommer jeg tilbake til et friskt liv?
  • Hvordan skal jeg leve med begrensningene sykdommen har gitt meg?

For meg var det en stor opplevelse å få være på et slikt opphold. Det hjalp meg enormt på veien tilbake til en normal hverdag. Jeg dro hjem full av energi og pågangsmot, godt i gang med å trene meg tilbake til livet.

Tusen takk til fantastiske ansatte på Team 4 og på huset for øvrig! Dere gav meg et minne for livet.

Ingvild

Her finner du nettsidene til LHL klinikken Røros

Kommentarer

3 thoughts on “For kropp og sinn

Legg igjen en kommentar